22 Δεκ 2009

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ LINUX ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

image

Η Μεγάλη Βρετανία εισήγαγε τον περασμένο Φεβρουάριο μια νέα πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της οποίας οι κρατικές υπηρεσίες θα έπρεπε να στραφούν σε ανοικτό λογισμικό προκειμένου να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος και άρα τα ποσά που αντλούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Φαίνεται ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η βρετανική κυβέρνηση.

Η υπουργός Εσωτερικών Angela Smith δήλωσε ότι -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία- το 25% των γυμνασίων/λυκείων της χώρας διαθέτει έναν τουλάχιστον υπολογιστή που τρέχει σε περιβάλλον Linux. Επίσης, το 35% των φορέων που σχετίζονται με το σύστημα υγείας χρησιμοποιεί το λογισμικό ανοικτού κώδικα.

Η περίπτωση αυτή καταδεικνύει ότι η διείσδυση του ανοικτού λογισμικού σε κρατικούς οργανισμούς είναι απλώς θέμα πολιτικής βούλησης. Με δεδομένο ότι η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων χρησιμοποιεί τους υπολογιστές για την εκτέλεση στοιχειωδών εργασιών, το Linux είναι μια επιλογή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα Windows και Mac OS X.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη