18 Ιαν 2010

ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ (21/1/10)

Παρουσίαση του βιβλίου: «Η Κατάσταση του Κόσμου 2009 Η Κλιματική Αλλαγή Μόλις Άρχισε»

Αίθουσα Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ακαδημίας 60, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα.image

Η ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ Εταιρεία Περιβαλλοντικής Έρευνας & Ενημέρωσης και οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων, σε συνεργασία με την Ευώνυμο Οικολογική Βιβλιοθήκη και τη ΔΗΩ Οργανισμός Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, παρουσιάζουν την ελληνική έκδοση του βιβλίου: «Η Κατάσταση του Κόσμου 2009 Η Κλιματική Αλλαγή Μόλις Άρχισε», την ετήσια έκθεση Άτου Ινστιτούτου Worldwatch, στο βιβλιοπωλείο «Επιλογές», Ανδρέα Παπανδρέου 95 (Δημοκρατίας) & Πλάτωνος, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009, στις 8 μ.μ.

Το βιβλίο παρουσιάζουν οι:

· Τίνα Μπιρμπίλη, υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

· Σεβαστιανός Μοιρασγεντής, ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

· Τάσος Κρομμύδας, Οικολόγοι Πράσινοι

· Μιχάλης Προμπονάς, επιμελητής συντονιστής της ελληνικής έκδοσης

· Δημήτρης Παξινός, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (θα απευθύνει χαιρετισμό)

Σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες μέχρι σήμερα επιστημονικές έρευνες και διαπιστώσεις, δεν είναι υπερβολή να λέμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική κρίση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η κλιματική αλλαγή τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ήδη οι πρώτες επιπτώσεις πλήττουν εκατομμύρια συνανθρώπους μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ ορισμένες μελλοντικές επιπτώσεις είναι μάλλον αναπόφευκτες.

Η εφετινή Κατάσταση του Κόσμου του Ινστιτούτου Worldwatch είναι αφιερωμένη στην κλιματική αλλαγή και στις προοπτικές διεξόδου από την παγκόσμια κρίση, με έμφαση να δίνεται αφενός στους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και, αφετέρου, στη λήψη συγκεκριμένων πολιτικών προς την κατεύθυνση του μετριασμού των επιπτώσεων και της προσαρμοστικότητας στην επερχόμενη αλλαγή του κλίματος.

Οι μελετητές του Ινστιτούτου Worldwatch, το οποίο εκδίδει τις ετήσιες εκθέσεις του ανελλιπώς από το 1984, έχοντας επιτύχει το State of the World να είναι η περισσότερο αναγνώσιμη έκδοση στο χώρο της περιβαλλοντικής βιβλιοπαραγωγής διεθνώς, και με την φετινή έκδοση επιμένουν να θέτουν επί της τράπεζας της δημόσιας συζήτησης τα μεγάλα και επείγοντα θέματα του κόσμου μας, υποστηρίζοντας ότι η ανθρωπότητα έχει ακόμη το χρόνο να αλλάξει πορεία. Ταυτόχρονα το Ινστιτούτο καταθέτει βιώσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις για πολιτικές σε μεγάλη και μικρή κλίμακα.

Πληροφορίες:

Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη, τηλ. 210 3231557, 3316516,

Μιχάλης Προμπονάς, τηλ. 2810 393265, 6977618329

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη