6 Ιαν 2010

ΝΕΟ ΦΟΡΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Κάπως έτσι φαντάζεται η Time Inc. τη μελλοντική, ψηφιακή έκδοση του Sports Illustrated

Πέντε από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς ομίλους των ΗΠΑ ετοιμάζονται να ανταγωνιστούν τη συσκευή ανάγνωσης Kindle της Amazοn με το δικό τους φορμά που θα δίνει έμφαση στο χρώμα και θα λειτουργεί σε μια μεγαλύτερη γκάμα συσκευών.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επί ίσοις όροις οι όμιλοι Time Inc, News Corp., Hearst Corp. και Meredith Corp., των οποίων το αναγνωστικό κοινό φτάνει συνολικά τους 144,6 εκατομμύρια ανθρώπους.
Οι προδιαγραφές του νέου φορμά θα είναι ανοιχτές και σε άλλους εκδότες, ενώ οι πρώτες συσκευές που το υποστηρίζουν -υπολογιστές ταμπλέτες, εξειδικευμένες συσκευές ανάγνωσης και κινητά τηλέφωνα- αναμένονται το 2010, ανέφερε ο Τζον Σκάιερς, επικεφαλής του προγράμματος.
H Τime παρουσίασε μάλιστα ένα βίντεο  που δείχνει πώς θα έμοιαζε μια μελλοντική, ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Sports Illustrated.
Η ανακοίνωση έρχεται λίγο καιρό μετά τα αρνητικά σχόλια για το Kindle από τον μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ, διευθύνοντα σύμβουλο της News Corp. Η επιτυχημένη συσκευή της Amazon «είναι μια φανταστική εφεύρεση για την ανάγνωση εφημερίδων. Δεν είναι όμως πολύ καλή εμπειρία για τις εφημερίδες» δήλωσε.
Η News Corp., εξάλλου, κερδίζει λίγο πάνω από το ένα τρίτο της μηνιαίας συνδρομής των 14,99 δολαρίων για την ηλεκτρονική έκδοση της Wall Street Journal που πουλά η Amazon. Επιπλέον, δεν έχει πλήρη πρόσβαση στα πολύτιμα δεδομένα των χρηστών.
Το νέο φορμά όχι μόνο θα είναι πιο επικερδές για τους εκδότες, αλλά θα είναι και καλύτερα προσαρμοσμένο στις εκδόσεις τους. Σε αντίθεση με την μονόχρωμη τεχνολογία «ηλεκτρονικής μελάνης» του Kindle, το νέο φορμά θα σέβεται τη διάταξη των σελίδων και τα γραφικά των περιοδικών και των εφημερίδων.
via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη