19 Ιαν 2010

Η ΚΡΗΤΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΕ... ΧΑΡΤΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Χάρτες της Κρήτης, από την εποχή του Διαφωτισμού μέχρι σήμερα, παρουσιάζονται σε έκθεση που φιλοξενεί από 17 Ιανουαρίου, ως τις 14 Μαρτίου, η Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης, στο Αρχοντικό «Λασσάνη».
image Τίτλος της έκθεσης είναι "Η Κρήτη ταξιδεύει με χάρτες στη Δυτική Μακεδονία".  Διοργανώνεται με την επιμέλεια του καθηγητή της Ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας του ΑΠΘ, Ευάγγελου Λιβιεράτου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης, για να τιμηθούν οι Κρήτες της Μακεδονίας.
Παρουσιάζονται χάρτες από τη συλλογή της Μαργαρίτας Σαμούρκα, μαζί με αποσπάσματα σημαντικών χαρτών της ελληνικής χαρτογραφικής παράδοσης του γεωγραφικού Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Η Χάρτα του Ρήγα και ο Πίναξ του Γαζή εστιάζουν στην Κρήτη και εκτίθενται πλήρεις στη μόνιμη έκθεση της Δημοτικής Χαρτοθήκης Κοζάνης.
Επίσης, εκτίθενται αποσπάσματα από τους χάρτες του von Weiss, από τη συλλογή του Χαράλαμπου Παπαστάθη και του Aldenhoven, της συλλογής του Μάνου Χαριτάτου, της περιόδου της δημιουργίας του Νέου Ελληνικού Κράτους.
Την έκθεση συμπληρώνουν δύο χάρτες, που συντάχθηκαν με μεθόδους και τεχνικές της "παραγωγής" χαρτογραφίας στον Τομέα Κτηματολογίου, Φωτογραμμετρίας και Χαρτογραφίας του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.
via

1 σχόλιο:

ksipnistere είπε...

Προς το blog σας .

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δόση βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατοτιτα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη