22 Ιαν 2010

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΘΒΕ

image Προσβάσιμη και ψηφιακά για τους μελετητές και τους απλούς ενδιαφερόμενους πολίτες είναι από την Τετάρτη η ιστορία 50 σχεδόν χρόνων θεατρικής παραγωγής και δημιουργίας του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας.

Η νέα ψηφιακή βιβλιοθήκη του ΚΘΒΕ είναι εγκαταστημένη στους χώρους του Βασιλικού Θεάτρου και θα μπορεί να δέχεται καθημερινά (9-3 μ.μ.) επισκέπτες - ερευνητές.

Η πρόσβαση στα τεκμήρια του θεάτρου (αρχείο παραστάσεων, φωτογραφιών, δημοσιευμάτων, εικόνων και ήχων) γίνεται από δύο υπολογιστές οι οποίοι επιτρέπουν την πλοήγηση σε 776 παραγωγές και συμπαραγωγές της δεύτερης κρατικής σκηνής από το 1961 (έτος ίδρυσης του θεάτρου) μέχρι σήμερα και σε 67.985 ψηφιακά αρχεία.

Προς το παρόν η πρόσβαση στο ψηφιακό αρχείο του θεάτρου θα γίνεται από τους ενδιαφερόμενους μόνο μέσω των δύο εγκαταστημένων στο Βασιλικό θέατρο υπολογιστών και αφού τους δοθεί από το ΚΘΒΕ ειδικός κωδικός πρόσβασης.

Εξετάζεται (στην περίπτωση που ξεπερασθούν τυχόν προβλήματα και υποχρεώσεις από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας ) η δυνατότητα μελλοντικής πρόσβασης στο αρχείο και μέσω του Διαδικτύου.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη