9 Ιαν 2010

ΠΩΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ (CAPTIONS) ΑΠΟ ΤΟ YOUTUBE

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να νομίζει κανείς. Τα παρακάτω ισχύουν σίγουρα στον Fiefox.

  • Κάντε install το extension του Firefox Greasemonkey (πολύ χρήσιμο και για άλλες εργασίες). Θα δείτε στο υπομενού του Tools σχετικό tab ή/και στη μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης το εικονίδιο image
  • Πηγαίνετε στο http://userscripts.org/scripts/show/50003 και κάντε Install το scriptάκι “Download YouTube captions
  • Κάντε επανεκκίνηση στον Firefox.
  • Πηγαίνετε στο υπομενού του Tools >> Greasemonkey >> Mange User Scripts (ή κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο του Greasemonkey  στην κάτω μπάρα του Browser) και σιγουρευτείτε ότι υπάρχουν οι κάτωθι επιλογές:

image

  • Πηγαίνετε πάλι στο υπομενού του Tools >> Options >> Content >> Exceptions. Aν δεν υπάρχουν ήδη, προσθέστε τα

https://*youtube.com/watch*
http://*youtube.com/watch* Δηλ.

image

Τώρα είστε έτοιμοι να κατεβάσετε τα closed captions από το youtube.

  • Βρείτε το βίντεο που επιθυμείτε στο Youtube. Προσοχή, δεν έχουν όλα τα βίντεο υπότιτλους/λεζάντες (captions). Η αναζήτηση θα πρέπει να γίνει από το Search Options >> Features >> Closed Captions (εκτός αν γνωρίζετε εκ των προτέρων συγκεριμένο βίντεο που ξέρετε ότι έχει closed captions).
  • Όταν το βρείτε θα δείτε κάτω από το βίντεο να υπάρχει ένα πτυσσόμενο μενού “Download captions” στις διαθέσιμες γλώσσες π.χ.

image

  • Κλικάροντας στην επιθυμητή γλώσσα, σε νέο tab ή παράθυρο (ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας στον browser) θα δείτε τους υπότιτλους του βίντεο σε κειμενική μορφή, και μπορείτε πλέον να τους αποθηκεύσετε σε ένα notepad ως .srt, και να το χρησιμοποιήσετε κατά το δοκούν. π.χ.

image

Επίσης, θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να κατεβάσετε υπότιτλους που είναι ήδη ενσωματωμένοι στο βίντεο πριν το ανέβασμά τους στο youtube. Σ΄αυτή την περίπτωση κατεβαίνει μόνο ολόκληρο το βίντεο μαζί με τους υπότιλους, και φυσικά το πτυσσόμενο μενού “Dowload Captions” είναι απενεργοποιημένο. π.χ.

image

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ty filos. Poli oreo k poli xrisimo.
Ego to ekana kai egine, apla mou dixni tous ipotitlous alabournezika (to vlc k to 321 ine sosta rithmismena) Please help

Ανώνυμος είπε...

apla anoixe tous upotitlpous me to note pad, antegrapse tous se ena neo arxeio note pad, pou tha dimiourgiseis esi, apothikeuse to me kwdikop. ansi k eisai etoimos.

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη