7 Ιαν 2010

Deep Freeze – ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ Η/Υ

Το Faronics Deep Freeze είναι ένα ολοκληρωμένο προϊόν, εύχρηστο και αξιόπιστο, που προστατεύει το PC μας από τυχαία ή κακόβουλη βλάβη, ενώ ταυτόχρονα ΔΕΝimage περιορίζει την πρόσβαση μας και τη χρήση των δυνατοτήτων του PC μας. Βοηθά στη διαχείριση, την απλούστευση, την ασφάλεια και την ακεραιότητα του συστήματος, ακόμη και όταν οι χρήστες έχουν πλήρη πρόσβαση στο λογισμικό του συστήματος και τις ρυθμίσεις. Δεν έχει καμία σχέση με antvirus και άλλου τέτοιου είδους προγράμματα (μάλλον θα έλεγα ότι μοιάζει με τα προγράμματα Ghost περισσότερο…)

Είναι ιδανικό για δημόσιους υπολογιστές σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε  βιβλιοθήκες, σε κρατικούς οργανισμούς κλπ., αλλά και για χρήση του από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα από συντήρηση υπολογιστών. Απελευθερώνει από τη διαρκή τεχνική υποστήριξη, τη συνεχή συντήρηση του συστήματος και  συντελεί στην εξοικονόμηση χρόνου και πόρων.

Ειδικά για τα Δημόσια Κέντρα Πληροφόρησης στις Βιβλιοθήκες, κατά τη γνώμη μου, γνωρίζοντας τα πράγματα από ιδίαν αντίληψη, είναι μια ιδανική λύση, αφού οι περισσότερες Βιβλιοθήκες στη χώρα μας δεν έχουν πληροφορικούς, αλλά ούτε και χρήματα για εξασφάλιση εξωτερικής τεχνικής υποστήριξης και διαρκούς συνδρομής σε προγράμματα ασφάλειας των συστημάτων, που κάθε άλλο παρά λίγα είναι (antivirus, antispam, κλπ.), ενώ το υφιστάμενο προσωπικό δεν είναι εκπαιδευμένο για τέτοιες εργασίες. Οι χρήστες των Η/Υ των Κέντρων Πληροφόρησης με το εγκατεστημένο Deep Freeze μπορούν να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές της βιβλιοθήκης με τη σιγουριά ότι η δραστηριότητά  τους θα είναι απαλλαγμένη από τη δράση ύποπτου ή κακόβουλου λογισμικού, και την επιβράδυνση του συστήματος ή οποιουσδήποτε περιορσμούς στην πρόσβαση.

Όσο είναι εγκατεστημένο και ενεργοποιημένο στον υπολογιστή μας το Deep Freeze, οποιαδήποτε αλλαγή στο σύστημα ή ζημιά (τυχαία ή σκόπιμη) συμβεί, θα είναι παροδική αφού με την επόμενη επανεκκίνηση του υπολογιστή μας θα δούμε να έχει επανέρθει το σύστημα στην κατάσταση ακριβώς (αρχικό image) που ήταν όταν ενεργοποιήσαμε το Deep Freeze! Είναι μια λύση που εξισορροπεί αποτελεσματικά την ασφάλεια της έρευνας και εργασίας με την παραγωγικότητα μας, αφού δεν μας περιορίζει πουθενά επιτρέποντάς μας να έχουμε πλήρη πρόσβαση σε όλο το σύστημα, δεδομένα, λογισμικό και ρυθμίσεις.

Μπορούμε σε προεπιλεγμένους χώρους (not Frozen) να αποθηκεύουμε και να εξασφαλίσουμε τη διατήρησή των αρχείων μας (έγγραφα, φωτογραφίες, μουσική, κ.λπ.), ανεπηρέαστα από τη λειτουργία του Deep Freeze, έτοιμα για ανάκτησή τους οποιαδήποτε στιγμή (στην Enterprise Edition – Δείτε τις διαφορές των εκδόσεων εδώ).

Διαθέσιμες εκδόσεις για: Windows (Standard and Enterprise), Mac OS X , Linux , and Windows Server ΄

Φυσικά το Faronics Deep Freeze δεν είναι free, αλλά το κόστος του δεν είναι απλησίαστο και σίγουρα συμφέρει. Δείτε το παράδειγμα: για 10 άδειες χρήσης του Deep Freeze Standard Ed. και συνδρομή ενός έτους απαιτείται το ποσό των 204,96 €. Σίγουρα απαιτούνται πολύ περισσότερα χρήματα, κόπος και χρόνος για τη συντήρηση 10 δημοσίων υπολογιστών κατά τη διάρκεια ενός έτους! thumbs_upimage

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη