21 Ιαν 2010

ΠΩΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΜΕ (EMBED) VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟ BLOG

Από προηγούμενο ήδη post, αποφάσισα να ανεβάζω στο blog χρήσιμα άρθρα (howto). Όχι για τίποτε άλλο smile_teeth, αλλά γιατί αφού βρίσκω τη λύση άμεσα (και μάλιστα πολλές φορές με πολύ κόπο και χάσιμο χρόνου), όταν περνάει καιρός και πρέπει να το ξανακάνω, έχω ξεχάσει τη διαδικασία (μη ξεχνάτε, δεν είμαι πληροφορικός ή web designer – καμία σχέση), και ..φτου απ' την αρχή! Ελπίζω να είναι χρήσιμα αυτά και σε σας, και ίσως να με διορθώσετε ή συμπληρώσετε με τα σχόλιά σας.

Έτσι σήμερα, θα ασχοληθώ με το πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε (embed) video από το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ στο blog μας. Όσο κι αν έψαξα για σχετικές οδηγίες δε βρήκα πουθενά τίποτε. Ούτε στον ιστότοπο της ΕΡΤ, αλλά και ούτε πουθενά στο διαδίκτυο. Αν υπάρχει καλύτερη ή ευκολότερη μέθοδος απ' αυτή που ακολούθησα, θα ήταν καλό να την προσθέσουμε και αυτή.

Αφού βρούμε το βίντεο που θέλουμε π.χ.

image 

πατάμε το play button. Στο επόμενο παράθυρο, στη σελίδα του βίντεο, κάνουμε δεξί κλικ σε κάποιο σημείο της σελίδας (όχι επάνω στο βίντεο) και επιλέγουμε “Προβολή κώδικα σελίδας”

image 

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο ,στο οποίο κάνουμε αναζήτηση “embed”. Θα βρούμε τότε τον κώδικα που αρχίζει με <embed και τελειώνει </embed> π.χ.

image Τον αντιγράφουμε και τον εισάγουμε στο blog μας με επιλογή Edit HTML, και κάνουμε τις παρακάτω αλλαγές στις τιμές:

autostart=0 για να μην παίζει το βίντεο αυτόματα, ενώ για να χωράει στο τμήμα των αναρτήσεων μας στο blog αλλάζουμε τις διαστάσεις, όπως:

width="480"

height="260"

image

Το αποτέλεσμα θα είναι σαν το παρακάτω:

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και το link του βίντεο που υπάρχει στον κώδικα, για να μπορεί κανείς να το δει σε Full Size π.χ. http://www.ert-archives.gr/V3/public/playerFLV.swf?aspx=http%3a%2f%2fwww.ert-archives.gr%2fV3%2fpublic%2f&tid=7904&tsz=0&ostk=1234567890&mst=0&clt=GR&autostart=0

Αν υπάρχει άλλος τρόπος θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω! smile_regular

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη