8 Ιαν 2010

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ GOOGLE ΚΑΙ SAMSUNG

Η μεγάλη νοτιοκορεατική εταιρία Samsung μπαίνει κι αυτή στην ταχέως αναπτυσσόμενη διεθνή αγορά συσκευών ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων (e-readers), αποκαλύπτοντας τα πρώτα δύο μοντέλα της, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι προχωρά σε σχετική συνεργασία με τη Google Books για την παροχή ψηφιακού περιεχομένου στις συσκευές της.
Tα δύο νέα e-readers της Samsung, που είναι ασύρματα, παρουσιάστηκαν στην μεγάλη διεθνή έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων του Λας Βέγκας στις ΗΠΑ.
Είναι το «Ε6» με οθόνη έξι ιντσών (15,2 εκατοστών) και τιμή 399 δολαρίων, καθώς και το «Ε101» με οθόνη 10 ιντσών (25,4 εκατοστών) και τιμή 699 δολαρίων, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.

Τα δύο μοντέλα θα αρχίσουν να διατίθενται στην αρχή του 2010. Οι ασπρόμαυρες οθόνες επιτρέπουν στον χρήστη να γράφει απευθείας πάνω τους, κρατώντας σημειώσεις με ένα ηλεκτρομαγνητικό «στιλό».
Από την άποψη αυτή, σύμφωνα με την εταιρία, το e-reader της δεν είναι απλώς μια συσκευή ανάγνωσης, αλλά έχει τα χαρακτηριστικά και τις ευκολίες του χαρτιού.
Οι νέες συσκευές θα αντιμετωπίσουν σκληρό ανταγωνισμό στην αγορά, όπου εμφανίζονται συνεχώς νέοι e-readers, με πιο ισχυρό «παίκτη» το δημοφιλές Amazon Kindle , αλλά και άλλα μοντέλα όπως τα Sony Reader , Barnes & Noble «ΝοοK», Interead Cool-er κ.α.
Ίσως όμως η μεγαλύτερη απειλή αποδειχτεί ο νέος υπολογιστής-ταμπλέτα που ετοιμάζει η Apple και αναμένεται να παρουσιάσει πολύ σύντομα και ο οποίος πιθανότατα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, λειτουργεί και ως e-reader.
via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη