8 Ιαν 2010

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ GOOGLE ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΑΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΟΥ

image Να προχωρήσουν σε συνομιλίες, ώστε να διερευνήσουν την πιθανότητα συμβιβασμού κάλεσε δικαστήριο του Πεκίνου την Κινέζα συγγραφέα Μιάν Μιάν και τον διαδικτυακό «γίγαντα» Google, κατά του οποίου η μυθιστοριογράφος κατέθεσε αγωγή για παράνομη αναπαραγωγή ενός βιβλίου της.

Η Μιάν διεκδικεί αποζημίωση ύψους 61.000 γιεν (8.950 δολαρίων) και δημόσια απολογία από την πλευρά της Google επειδή η εταιρία συμπεριέλαβε το βιβλίο της «Acid House» στη μεγάλη ψηφιακή βιβλιοθήκη που φιλοδοξεί να δημιουργήσει στον Κυβερνοχώρο. Η Google δήλωσε αμέσως μετά την κατάθεση της αγωγής τον περασμένο Οκτώβριο, ότι το βιβλίο αφαιρέθηκε από την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη.

imageΣύμφωνα με τον δικηγόρο της συγγραφέα, το παράξενο είναι ότι το δικαστήριο κάλεσε τους διαδίκους να εξαντλήσουν τις πιθανότητες συμβιβασμού, χωρίς όμως να ορίσει κάποια προθεσμία, ύστερα από την παρέλευση της οποίας το ζήτημα θα εξεταστεί ξανά από τη Θέμιδα.

Το συγγραφικό έργο της Μιάν περιγράφει κυρίως τη ζωή του κινεζικού υπόκοσμου και τα περισσότερα βιβλία της έχουν απαγορευθεί στην Κίνα.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη