28 Ιαν 2010

ΕΥΚΑΜΠΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ LG DISPLAY

Η εταιρεία LG ανέπτυξε μια εύκαμπτη οθόνη, η οποία προορίζεται για χρήση ως ηλεκτρονική εφημερίδα

Η νέα πρότυπη οθόνη της LG Display είναι τόσο μεγάλη όσο μια κανονική εφημερίδα με διαστάσεις 25x40 εκατοστά, το οποίο μεταφράζεται σε μια οθόνη διαγωνίου 19 ιντσών. Το πάχος της οθόνης δεν ξεπερνά τα 0.3 χιλιοστά, κάτι που της επιτρέπει να κάμπτεται.

imageΗ LG Display κατάφερε να κάνει την οθόνη εύκαμπτη, χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό πάνελ αντί του κλασικού γυαλιού. Η εταιρεία σε δηλώσεις της υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη οθόνη αποτελεί το μεγαλύτερο εύκαμπτο ηλεκτρονικό χαρτί που έχει κατασκευαστεί μέχρι τώρα.

Το ηλεκτρονικό χαρτί έχει ήδη βρει εφαρμογή στα e-book readers, όπως το Kindle της Amazon και τις Reader συσκευές της Sony. Η αναλογία αντίθεσης είναι υψηλή, κάτι που το κάνει ευανάγνωστο. Επίσης, η χρήση ρεύματος είναι απαραίτητη μόνο όταν αλλάζει η οθόνη, οπότε οι e-papers συσκευές έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής τής μπαταρίας τους.

Η LG Display ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή μιας 11.5 ιντσών εύκαμπτης οθόνης ηλεκτρονικού χαρτιού το επερχόμενο φθινόπωρο. Η τιμή για τη νέα πρότυπη οθόνη δεν έγινε γνωστή.

Φανή Καμπάση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη