22 Ιαν 2010

SOS ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

by Kosmoslarissa.gr

imageΤην ολοκλήρωση του νέου κτιρίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας ζητά ο νομάρχη Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός με παρέμβασή του προς την αρμόδια υπουργό Παιδείας.

Συγκεκριμένα ο νομάρχης με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου ζητά την άμεση καταβολή 400.000 ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή  της Δημόσιας  Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας.

Η παρέμβαση του νομάρχη κρίθηκε επιβεβλημένη μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής της Βιβλιοθήκης και ειδικότερα της αποπεράτωσης του   δεύτερου ορόφου της όπου προβλέπεται να στεγαστούν νευραλγικά  τμήματα των υπηρεσιών της.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο  κ. Λουκάς Κατσαρός  επισημαίνει ότι εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης ο υφιστάμενος σχεδιασμός εξαιρεί την κατασκευή του δεύτερου ορόφου της Βιβλιοθήκης στον οποίο θα στεγαστούν τα γραφεία της Διοίκησης, του προσωπικού, του υποστηρικτικού μηχανισμού της λειτουργίας της Βιβλιοθήκης καθώς και τμήματα των παλαιών βιβλίων και του αρχειακού υλικού.

Η συγκεκριμένη επιλογή  θα στερήσει από την Βιβλιοθήκη απαραίτητους χώρους, θα δυσχεραίνει το έργο των υπαλλήλων, θα δυσκολεύει την εξυπηρέτηση του κοινού  ενώ, σύμφωνα με μελέτη του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, οι διορθωτικές κατασκευαστικά παρεμβάσεις που θα πρέπει κατ' ανάγκη να γίνουν εκ των υστέρων θα επιφέρουν  πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση  στο έργο.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια επιλογή που θα υποβαθμίσει τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη καθώς θα περιορίσει τις λειτουργικές και υπηρεσιακές της δυνατότητες, θα δημιουργήσει αρνητικό εργασιακό περιβάλλον και θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία της για τους εργαζόμενους και τους πολίτες.

Η αποπεράτωση του δεύτερου ορόφου της Βιβλιοθήκης συνδέεται άμεσα με την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της και αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειμένου το έργο να μπορεί πραγματικά να χαρακτηριστεί ολοκληρωμένο.

Η ολοκλήρωση της Βιβλιοθήκης είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο όχι μόνο για το νομό Λάρισας αλλά και για όλο το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας ιδιαίτερα μάλιστα ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων και της Πολιτιστικής  Μεσογειάδας του 2013.

Η κατασκευή της Βιβλιοθήκης, η οποία έχει  ξεκινήσει από το 1989,  είκοσι χρόνια μετά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί εξαιτίας παλινωδιών στη χρηματοδότησή της.
Σήμερα που το έργο έχει μπει στην τελική ευθεία είναι ευκαιρία με σωστό σχεδιασμό και επαρκή  χρηματοδότηση να παραδοθεί στους Λαρισαίους μια  σύγχρονη, άρτια, πλήρης και  οργανωμένη  Βιβλιοθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη