20 Φεβ 2010

ΠΡΟΣΤΕΨΤΕ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ SPAMMERS

Όσο περισσότερο αυξάνετε τη χρήση του διαδικτύου θα έχετε παρατηρήσει ότι αυξάνονται και τα “σκουπίδια” (spams) στο γραμματοκιβώτιό σας.

Επισκεπτόσαστε καθημερινά όλο και περισσότερες online υπηρεσίες, αγοράζετε προϊόντα online, σας επιτρέπουν να κατεβάσετε κάποια αρχεία κλπ., αλλά αφού πρώτα δώσετε το email σας! Ποιός από μας όμως είναι σίγουρος/η τί γίνεται με το email μας, δλδ. αν όντως παραμένει μόνο στα αρχεία των παραπάνω υπηρεσιών και δεν δίνονται σε τρίτους για άγνωστους σκοπούς; Δεν ξέρω αν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα γι’ αυτό, αλλά σίγουρα μπορούμε να περιορίσουμε το spamming αφαιρώντας τη δυνατότητα από τα spam robots να “ψαρεύουν” εύκολα το email μας μέσα από τις ιστοσελίδες μας. 

Σας προτείνω κάποιες λύσεις παρακάτω, που βέβαια είναι μερικά μόνον από τα “όπλα” που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατά του spamming.

Αν θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν καθαρό inbox πρέπει σίγουρα κάτι να κάνουμε!

 http://scr.im/

imageΜετατρέψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση σε μια σύντομη διεύθυνση (URL). Οι αναγνώστες σας θα πρέπει να περάσουν μια μικρή δοκιμή CAPTCHA (παραμορφωμένες εικόνες που παρουσιάζουν συνδυασμούς γραμμάτων και αριθμών σε διάφορα μεγέθη, χρώματα κλπ.) για να δουν την πραγματική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να επικοινωνήσουν μαζί σας.

π.χ. http://scr.im/aikker ή a...@g...l.com (δείτε επάνω δεξιά στην πλευρική στήλη του blog)

http://img4me.com/

image Ένας άλλος τρόπος είναι να μετατρέψετε το email σας από κείμενο σε εικόνα, προστατεύοντας την ιδιωτικότητά σας από τα spam robots που χρησιμοποιούν οι spammers. π.χ.          aikkerGmail[1]

http://mailhide.recaptcha.net/ 

image Μια άλλη μέθοδος προστασίας του email σας είναι η μετατροπή του αφού το πληκτρολογήσετε στην υπηρεσία http://mailhide.recaptcha.net/ σε ένα URL ή έναν κώδικα HTML που απαιτεί από τους χρήστες την αναγνώριση ενός reCAPTCHA πριν δουν την διεύθυνση σας. π.χ. email ή aik...@gmail.com
http://kontactr.com/
image
Τέλος, ένας άλλος τρόπος προστασίας στον αγώνα κατά του περιορισμού των spam που λαμβάνετε καθημερινά στο inbox είναι και η χρήση της υπηρεσίας Kontactr, χρησιμοποιώντας υψηλής ασφάλειας φόρμα επικοινωνίας, αφού ενσωματώσετε τον κώδικα στη δική σας ιστοσελίδα (υπηρεσία που τη χρησιμοποιούμε πολύ καιρό στη βιβλιοθήκη μας, με ικανοποιητικά αποτελέσματα). π.χ. 
http://kontactr.com/user/aikker 
Your Name :
Your Email :
Subject :
Message :
Image (case-sensitive):  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη