22 Φεβ 2010

Safety Mode is On: Now YouTube safer for kids

Το Google έχει προσθέσει ένα νέο φίλτρο ασφαλείας στο YouTube, που όταν ενεργοποιείται κρύβει αυτόματα τα ακατάλληλα για ανηλίκους βίντεο από τον ιστότοπό του.

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ασφαλείας, απλά πηγαίνετε στο youtube.com, μεταβείτε στο κάτω μέρος αριστερά της αρχικής σελίδας και αλλάξτε την επιλογή από Safety Mode is off σε ΟΝ και πατήστε “Save”.

image Αυτή η κίνηση δεν μπλοκάρει μόνο τα βίντεο που περιέχουν περιεχόμενο κατάλληλο μόνο για ενηλίκους, αλλά και κλιπς που μπορεί να έχουν εικόνες βίας ακατάλληλες για τα παιδιά.

Να έχετε υπόψη όμως ότι έτσι το Safe Mode είναι μια προσωρινή ρύθμιση και η ιστοσελίδα θα επανέλθει στην εξ ορισμού ρύθμισή της Safety Mode is off  μετά το κλείσιμο του browser.

Αν θέλετε να κάνετε αυτό το κλείδωμα μόνιμο, μετά το sign-in στο YouTube πρέπει να επιλέξετε “Save and Lock Safety mode” αντί “Save”. (Βέβαια, τα πράγματα περιπλέκονται αν το παιδί έχει δικό του λογαριασμό στο Youtube, αφού μάλλον θα ξέρει και να αλλάζει μόνο του τις ρυθμίσεις, έτσι δεν είναι;)

Φυσικά το φίλτρο Safety Mode δεν είναι τέλειο αφού μπορεί να υπάρξουν και περιπτώσεις (μάλλον περιορισμένες) μπλοκαρίσματος σε βίντεο που δε θάπρεπε ή το αντίθετο. Αλλά είναι κάτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη