7 Μαρ 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΗΣ "ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΡΑΒΕΛ"

Συνέντευξη του  συγγραφέα του βιβλίου “Η Βιβλιοθήκη του Ραβέλ” (εκδ. Καστανιώτης) Στέφανο Σταυρίδη στην εκπομπή “Πολιτιστικό Ψηφιδωτό” του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ, 98.4, την Παρασκευή, 5 Μαρ 2010, αμέσως μετά το σύντομο δελτίο ειδήσεων, στις 20:05.

===================================

Η Βιβλιοθήκη του Ραβέλ” τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος Κύπρου 2008.

image

Μια "διαβολική" βιβλιοθήκη σε έναν τόπο εξωτικό. Ένας μυστικοπαθής συγγραφέας. Ο ολοκληρωτικός έλεγχος της ανθρώπινης εμπειρίας. Η άβυσσος που καλείται μνήμη. Η μνήμη ως προϋπόθεση της αγάπης. Η προδοσία και η εκδίκηση. Μια μυστική γλώσσα που εξαφανίζεται υπό περίεργες συνθήκες. Το όνειρο ως παρενδυσία της απειλής. Δύο άνθρωποι που δεν μπορούν να συναντηθούν, μιας και ο καθένας τους ζει όταν ο άλλος κοιμάται. Η αστεία πρόληψη που καταστρέφει την καριέρα ενός ακαδημαϊκού. Η αδυναμία του δημιουργού μπροστά στο έργο του.

Διηγήματα για την ύπαρξη, τον έρωτα, τη γλώσσα, τη γνώση, την αιωνιότητα και το υπερφυσικό. Ιστορίες που αναζητούν υπερρεαλιστικές οάσεις στον ιστό της καθημερινής ζωής, ενώ παράλληλα ξεναγούν τον αναγνώστη σε μικροκόσμους μυστηρίου, όπου μπορεί κάθε φορά να απολαύσει απερίσπαστα το φανταστικό προσωπείο της πραγματικότητας.

===================================

Στέφανος ΣταυρίδηςΟ Στέφανος Σταυρίδης γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1972. Σπούδασε στις HΠA (Ιταλικές Σπουδές), όπου και ολοκλήρωσε τον μεταπτυχιακό του κύκλο στη Βιβλιοθηκονομία και Επιστήμη της Πληροφόρησης. Ζει στη Λευκωσία και εργάζεται στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές,Σύντομες πατρίδες (1998, Κυπριακό Κρατικό Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 1998-99) καιΗ κωνική πραγματικότητα (2004), καθώς και μία συλλογή διηγημάτων Ιδιωτικές ανταποκρίσεις (2000). Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στην Κύπρο, την Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη