29 Απρ 2010

ΣΤΟ “ΣΦΥΡΙ” ΣΠΑΝΙΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΜΑΡΚ ΤΟΥΕΪΝ

image Ενα ανέκδοτο χειρόγραφο του Μαρκ Τουέιν μέσα από το οποίο σκιαγραφείται η πατρική του φυσιογνωμία θα δημοπρατηθεί, στις 17 Ιουνίου, στη Νέα Υόρκη, από τον οίκο «Σόθμπις» με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τον θάνατό του. Πρόκειται για ένα χειρόγραφο οικογενειακό σημείωμα, 64 σελίδων, το οποίο ο συγγραφέας αφιέρωσε στην κόρη του, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 24 ετών, από σπονδυλική μηνιγγίτιδα. Το κορίτσι αυτό ήταν που ενέπνευσε τον Τουέιν να γράψει τις πιο διάσημες ιστορίες του. Το συγκεκριμένο χειρόγραφο εκτιμάται πως θα πωληθεί από 120.000 έως 180.000 δολάρια.

Εκτός από αυτό το χειρόγραφο, στη δημοπρασία, η οποία θα διαρκέσει πέντε μέρες, θα δημοπρατηθούν κι άλλα προσωπικά αντικείμενα του συγγραφέα, όπως γράμματα από την προσωπική του αλληλογραφία, γραπτά και φωτογραφίες.

Ο βιογράφος του συγγραφέα, Μάικλ Σέλντελ, υπογράμμισε πως ο Τουέιν είχε γράψει περισσότερα γράμματα από οποιονδήποτε άλλο, τα 15.000 από τα οποία είναι γνωστά. Ανάμεσα στα γράμματα που θα δημοπρατηθούν από τους «Σόθμπις» ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εννιασέλιδη επιστολή που είχε στείλει ο Τουέιν στον μέλλοντα πεθερό του, στην οποία αναφέρει με λεπτομέρειες στοιχεία του χαρακτήρα του. Η τιμή εκτίμησης του γράμματος αυτού είναι από 30.000 έως 50.000 δολάρια.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη