15 Απρ 2010

ΛΙΚΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Ζωντανό λίκνο του πολιτισμού αποτελεί η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, την οποία επισκέφθηκαν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι από όλο τον κόσμο, ενώ τριακόσια εκατομμύρια χρήστες του internet έχουν επισκεφθεί τις ιστοσελίδες της Biblioteca Alexandrina.

Στην ετήσια συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην οποία συμμετείχαν η πρώτη κυρία της Αιγύπτου Σούζαν Μουμπάρακ, η πρέσβυς Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο υπουργός παιδείας της Αιγύπτου Χάνι Χαλάλ και άλλες σημαντικές προσωπικότητες, έγινε ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε.

Στην Συνάντηση η κα. Μουμπάρακ χαρακτήρισε κορυφαίο γεγονός τη δωρεά 500.000 τόμων από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας, γεγονός που καθιστά τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας ένα από τα κορυφαία γαλλόφωνα ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο. Η δωρεά αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη προσφορά βιβλίων όλων των εποχών, με δεύτερη την προσφορά 200.000 παπύρων στην αρχαία βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας από τον Μάρκο Αντώνιο.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας άκουσαν την κυρία Μουμπάρακ να ευχαριστεί προσωπικότητες και ιδρύματα από όλο τον κόσμο που υποστηρίζουν το έργο της βιβλιοθήκης, μεταξύ αυτών και το "Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα", το οποίο στήριξε τη δημιουργία του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

Η κυρία Μουμπάρακ ευχαρίστησε προσωπικά την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για τη σημαντική συμβολή της στην ίδρυση του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών της Βιβλιοθήκης, το οποίο έχει συμπληρώσει ήδη ένα χρόνο λειτουργίας με σπουδαστές απ\' όλο τον κόσμο.

VIA

Την είδηση την πήρα "είδηση" από το blog Βιβλιοθηκονομία & Πληροφόρηση. Thanks! smile_wink

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη