29 Απρ 2010

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ” ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΣ

image Στο blog Tempel or Rebel? διάβασα το άρθρο Η επική αποτυχία στην Κοινωνία της Πληροφορίας και του Γ ΚΠΣ, και μου κέντρισε την περιέργεια πώς είναι δυνατόν να ισχύει ότι: “Στο έργο ψηφιοποίηση υλικού δημοσίων βιβλιοθηκών είχαν προϋπολογιστεί 5,5 εκ ευρώ. Μέχρι 15/04/2010 είχαν πληρωθεί Ο ….! Ναι μηδέν! Ενώ φαίνεται ότι είχαν υπογραφεί συμβάσεις ισόποσης αξίας. Πάλι το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να απαντήσει… γιατι χαθήκαν αυτά τα λεφτά;” (!!!) όταν ξέρουμε ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί (δείτε ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ και το portal Δημόσιες Βιβλιοθήκες) βάσει ενημερωμένων στοιχείων του ΟΠΣ στις 15-04-2010??? smile_whatchutalkingabout 

Όντως, έτσι φαίνεται στο ΟΠΣ! Τι συμβαίνει λοιπόν;

Δείτε Πίνακας Ομαδοποιημένων Έργων: Όλα τα έργα του Ε.Π. "ΚτΠ" ομαδοποιημένα ανά Μέτρο, κατηγορία έργου και Φορέα Χρηματοδότησης (ΤΔ, Φορέας Χρηματοδότησης, Π/Υ Ένταξης, Συμβάσεις, Δαπάνες).

Και για να μη ..χάνεστε ειδικά για βιβλιοθήκες (κυρίως για δημόσιες και δημοτικές) δείτε ΕΔΩ (με κόκκινο, όσα έργα φαίνονται να μην υλοποιήθηκαν!)

Μήπως απλά δεν έχει ενημερωθεί ο πίνακας (αν είναι έτσι πολύ κακώς! παραπληροφορείται ή ενημερώνεται πλημελώς ο κόσμος και δυσφημείται το έργο) ή συμβαίνει κάτι άλλο???

Εν τω μεταξύ “λόγω εργασιών η ψηφιακή βιβλιοθήκη θα είναι εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον δέκα (10) εργάσιμες ημέρες.”,  από 15/4!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη