27 Απρ 2010

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΧΙΟΥ “ΚΟΡΑΗΣ”

image Η Χιώτικη Ιστορική μας Βιβλιοθήκη με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε ένα νέο ενημερωτικό κομμάτι στην ιστοσελίδα της, www.koraeslibrary.gr , το οποίο μπορεί να αποτελέσει πηγή γνώσεων αλλά και άμεσης ενημέρωσης και πληροφόρησης οποιουδήποτε.

Πρόκειται για τον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας με:

· Τα ενημερωτικά φυλλάδια περιήγησης στη Βιβλιοθήκη (σε τρεις γλώσσες).

· Την πλήρη καταγραφή και απεικόνιση στην ιστοσελίδα, μαζί με κάποια βιογραφικά στοιχεία, όλων των προσωπογραφιών που έχει στην κατοχή της ως ζωγραφικούς πίνακες η Βιβλιοθήκη.

· Την πλήρη καταγραφή και απεικόνιση μαζί με αρκετά πληροφοριακά στοιχεία όλων των ζωγραφικών πινάκων, των μικροαντικειμένων, των χαρτών, των ενδυμασιών, και κάθε άλλου αντικειμένου (π.χ. μινιατούρες) που περιέχει το μουσείο Αργέντη.

· Την αναλυτική καταγραφή και περιγραφή όλων όσων πωλούνται στο πωλητήριο της Βιβλιοθήκης (βιβλία, κάρτες, γκραβούρες κλπ), και τον τρόπο αγοράς τους ταχυδρομικώς με αντικαταβολή.

· Την καταγραφή και παρουσίαση όλων των περιοδικών (ελληνικών και διεθνών) που έχει στα αρχεία της η Βιβλιοθήκη, σε ομαδοποίηση ανάλογα με την γλώσσα (αρχεία excel)

· Την παρουσίαση μεγάλου αριθμού προτομών, ανδριάντων, μνημείων ή άλλων καλλιτεχνημάτων που βρίσκονται στην πόλη της Χίου σε υπαίθριο χώρο.

· Την πορεία υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τις εντυπώσεις των μαθητών.

· Την εισαγωγή ξενόγλωσσων τμημάτων πληροφόρησης στην ιστοσελίδα μας στα Αγγλικά και στα Γαλλικά. Τούτο, το θεωρούμε ιδιαιτέρως σημαντικό βήμα στην προώθηση της γνώσης του τρόπου λειτουργίας της Βιβλιοθήκης μας και στην αύξηση των επισκεπτών της.

· Τα νέα της Βιβλιοθήκης μαζί με τις πραγματοποιούμενες εκδηλώσεις.

· Άμεση ενημέρωση στο προσωπικό ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, εφόσον εγγραφείτε (δωρεάν συμμετοχή) ως μέλη στη «λίστα ενημέρωσης» της Βιβλιοθήκης. Η εγγραφή αυτή γίνεται αυτόματα από το ειδικό πλαίσιο στο βασικό μενού της ιστοσελίδας.

Επίσης:

Μαζί με όλα τα παραπάνω μπορείτε να πάρετε πληροφορίες, για κάθε βιβλίο που βρίσκεται καταγεγραμμένο στους καταλόγους της Βιβλιοθήκης (σύστημα Α.Β.Ε.Κ.Τ.) σε μια εργασία που συνεχίζεται αδιαλείπτως μέχρι να ενταχθεί σ΄ αυτούς και το τελευταίο βιβλίο από τις εκατοντάδες χιλιάδες τόμους που διαθέτει η Βιβλιοθήκη μας.

Σημειώνουμε ότι ξεχωριστά από τα προηγούμενα, σε αρχεία excel , έχει καταγραφεί κάθε βιβλίο από τις πολλές και ενδιαφέρουσες συλλογές βιβλίων διαφόρων δωρητών και με επικεφαλίδα σε κάθε αρχείο το όνομα του δωρητή της συλλογής καθώς και τη θέση της συλλογής σε κάποιο από τα βιβλιοστάσια. Έτσι, μπορείτε να κάνετε την αναζήτηση από τον χώρο εργασίας σας και να το ζητήσετε από τον υπάλληλο του Αναγνωστηρίου για μελέτη ή φωτοτυπία μέρους του.

Τέλος, υπογραμμίζουμε με έμφαση την σημαντική αρχή που έγινε με τις 300.000 σελίδες ψηφιοποιημένων τεκμηρίων τα οποία έβαλαν την Βιβλιοθήκη μας στη νέα εποχή αφού δίνει τη δυνατότητα στον κάθε μελετητή ή ερευνητή να αναγνώσει το βιβλίο χωρίς να έλθει στη Βιβλιοθήκη.

Επισκεφθείτε λοιπόν την www.koraeslibrary.gr και βάλτε την στα «αγαπημένα» σας!!!

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε βοήθεια που θα μας ζητηθεί όπως επίσης και για κάθε παρατήρησή σας που θα αποσκοπεί στη βελτίωση της ιστοσελίδας..

Φιλικά,

Παύλος Καλογεράκης

Διευθυντής Εκπαίδευσης

Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη