8 Απρ 2010

ΠΩΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΜΕ (EMBED) VIDEO ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΣΔ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ

Σήμερα, θα ασχοληθούμε με το πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε (embed) video από το συλλογή βίντεο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στο blog μας. Και γι’ αυτό το πρόβλημα, όσο κι αν έψαξα για σχετικές οδηγίες δε βρήκα πουθενά τίποτε. Ούτε στον ιστότοπο του ΠΣΔ, αλλά και ούτε πουθενά αλλού στο διαδίκτυο. Θα σας παραθέσω, λοιπόν, τη δική μου μέθοδο (κι αν υπάρχει κι άλλη, ας την προσθέσυομε κι αυτή).

Αφού βρούμε το βίντεο που θέλουμε π.χ. Αναζήτηση λογοτεχνικού βιβλίου στη σχολική βιβλιοθήκη (Πώς αναζητώ ένα λογοτεχνικό βιβλίο μέσω του βιβλίου εισαγωγής (έγγραφο OpenOffice Calc) της σχολικής βιβλιοθήκης και πώς το βρίσκω στο ράφι χρησιμοποιώντας το ταξιθετικό του σύμβολο. – βιντεοανάρτηση του 9th JUNIOR HIGH SCHOOL LIBRARY)

Σε κατάσταση Edit HTML προσθέτουμε στην ανάρτησή μας τον παρακάτω κώδικα:

   1: <object data="http://vod.sch.gr/video/dynasx.asx?vid=XXX&amp;intro=true&amp;bitrate=1000000" height="370" type="video/x-ms-wmv" width="409">    <param name="autoStart" value="0">   2: ClickToPlay="1" controller="true" stretchToFit="true" uiMode="full" ShowStatusBar="true" showcontrols="true" </object>
προσέχοντας το ΧΧΧ στο “http://vod.sch.gr/video/dynasx.asx?vid=ΧΧΧ&amp;intro=true&amp;bitrate=1000000” να είναι του συγκεκριμένου βίντεο π.χ. για το παραπάνω βίντεο είναι http://vod.sch.gr/video/dynasx.asx?vid=762&amp;intro=true&amp;bitrate=1000000.imageΟπότε το  βίντεο μας έχει πλέον ενσωματωθεί στην ανάρτησή μας:
2: ClickToPlay="1" controller="true" stretchToFit="true" uiMode="full" ShowStatusBar="true" showcontrols="true"Μπορούμε να το δούμε σε πλήρη οθόνη κάνοντας διπλό κλικ στο βίντεο (μετά το play)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Remarkable phrase and it is duly

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη