10 Απρ 2010

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ GOOGLE ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

21a-5-thumb-small%5B1%5D_thumb[1] Οι Αμερικανοί φωτογράφοι και εικονογράφοι κατέθεσαν μήνυση κατά του Google για καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων τους στα ψηφιοποιημένα βιβλία.

Οι Αμερικανοί φωτογράφοι και εικονογράφοι υπέβαλαν σήμερα μήνυση κατά του Google για παραβίαση της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων, ζητώντας να αποζημιωθούν για τις εικόνες που περιλαμβάνονται στα ψηφιοποιημένα βιβλία που διατίθενται από τον γίγαντα του Internet.

«Είναι ένα ζήτημα δικαιοσύνης και αποζημιώσεων. Δεν είναι παρά ένα δικαιϊκό ζήτημα. Εάν κάποιος χρησιμοποιεί κάτι που έχετε δημιουργήσει, θα πρέπει να σας πληρώσει για αντάλλαγμα», τόνισε ο Τζέιμς Μακ Γκουάιρ, του δικηγορικού γραφείου Μίσκον ντε Ρέγια στη Νέα Υόρκη, ο οποίος κατέθεσε την συλλογική αγωγή.

Η αμερικανική ένωση φωτογράφων, το συνδικάτο εικονογράφων, το αμερικανικό συμβούλιο αρχειακών φωτογραφιών, η βορειοαμερικανική ένωση φωτογράφων φυσικών τοπίων και οι επαγγελματίες φωτογράφοι της Αμερικής, είναι ορισμένες από τις ενώσεις που κατέθεσαν τη μήνυση κατά του Google.

Η ένωση συγγραφέων και η εταιρία Aμερικανών εκδοτών ήδη είχαν μηνύσει το Google για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων το 2005 και κατέληξαν τον Οκτώβριο του 2008 σε συμβιβασμό, ύψους 125 εκατ, δολαρίων.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη