5 Μαΐ 2010

ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ “A Day in the Life” ΤΩΝ BEATLES ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Στίχοι γραμμένοι από το χέρι του Τζον Λένον του τραγουδιού των BeatlesA Day in the Life” αναμένεται να πωληθούν σε δημοπρασία έναντι έως 700.000 δολάρια (530.000 ευρώ)

image

Το διπλής όψης χαρτί με σημειώσεις γραμμένες με μαρκαδόρο και μπλε μελάνι θα διατεθεί προς πώληση σε δημοπρασία της Νέας Υόρκης στις 18 Ιουνίου. Το φύλλο περιέχει επίσης ορισμένες διορθώσεις και μερικές άλλες σημειώσεις με κόκκινο μελάνι.

Το τραγούδι είναι το τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ των Beatles του 1967, Sgt Pepper. Το περιοδικό Rolling Stone το κατέταξε στη θέση 26 στα 500 μεγαλύτερα τραγούδια όλων των εποχών, ενώ το άλμπουμ ήταν υποψήφιο για τέσσερα βραβεία Γκράμι.

Το BBC είχε απαγορεύσει τη μετάδοση του τραγουδιού το 1967, λόγω του στίχου "Θα ήθελα να σε ανάψω” (I'd like to turn you on), που ερμηνεύεται σαν αναφορά στη χρήση ναρκωτικών. Επίσης πολλές ασιατικές χώρες κυκλοφόρησαν το δίσκο Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το τραγούδι.

Η εταιρεία δημοπρασίας Sotheby's, αποκάλεσε το A Day in the Life "το επαναστατικό τραγούδι που σηματοδότησε τη μετατροπή των Beatles από είδωλα της ποπ σε καλλιτέχνες".

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, το ρεκόρ σε πώληση στίχων των Beatles ανήκει στο τραγούδι All You Need Is Love, που άγγιξε το 1 εκατ. δολάρια το 2005.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη