12 Ιουν 2010

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΣΤΙΓΚ ΛΑΡΣΟΝ

Στιγκ Λάρσον

Σήμερα ο Στιγκ Λάρσον είναι παγκοσµίως γνωστός, ιδιαίτερα µετά τη µεταφορά των βιβλίων του στον κινηµατογράφο.

Πριν από σαράντα χρόνια όµως ήταν ένας πιτσιρικάς µε ταλέντο στη συγγραφή που αναζητούσε τον τρόπο να αναγνωριστεί η δουλειά του. Σε µια προσπάθειά του, λοιπόν, έστειλε δύο χειρόγραφες ιστορίες επιστηµονικής φαντασίας, το «Τhe Crystal Βalls» (Οι κρυστάλλινες µπάλες) και το «Τhe Flies» (Οι µύγες), στο περιοδικό «Jules Verne» µαζί µε το σηµείωµα: «Είµαι 17 ετών και το όνειρό µου είναι να γίνω συγγραφέας και δηµοσιογράφος».

Τα χειρόγραφα αυτά βρίσκονται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Σουηδίας µαζί µε κάποια άλλα βιβλία που της δώρισε το περιοδικό το 2007. Το δυσάρεστο νέο είναι ότι οι θαυµαστές του ενδέχεται να µη διαβάσουν ποτέ τα κείµενά του αυτά, τα οποία δεν έχουν καµία σχέση µε την τριλογία µυστηρίου τού πρόωρα χαµένου σουηδού συγγραφέα – «Το κορίτσι µε το τατουάζ», «Το κορίτσι στη φωλιά της σφήκας» και «Το κορίτσι που έπαιζε µε τη φωτιά».

«Θα έρθουµε σε επαφή µε τον πατέρα και τον αδερφό του Στιγκ Λάρσον, οι οποίοι διαχειρίζονται τα δικαιώµατα του συγγραφικού του έργου», δήλωσε η Μαγκνταλένα Γκραµ από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Σουηδίας. «Υπάρχει το ενδεχόµενο να εκδοθούν και άλλα βιβλία του συγγραφέα. Οσον αφορά όµως τα δύο χειρόγραφα, η απόφαση ανήκει στους δύο κληρονόµους του», προσέθεσε η συνεργάτιδά του και επιµελήτρια της τριλογίας του Εβα Γκέντιν.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη