11 Ιουν 2010

ΕΡΓΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Έκθεση έργων σκίτσου και κόμικς των σπουδαστών των εργαστηρίων των περιφερειακών βιβλιοθηκών οργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Τα εργαστήρια σκίτσου και κόμικς πραγματοποιούνται σε τρεις περιφερειακές βιβλιοθήκες (40 Εκκλησιών, Κωνσταντινουπόλεως και Χαριλάου) και απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να μάθουν για το σκίτσο, τη γελοιογραφία και τα κόμικς και να καλλιεργήσουν την οξυδέρκεια και την κριτική τους σκέψη.

image Ο επισκέπτης της έκθεσης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τα έργα των σπουδαστών και να παρακολουθήσει την εξέλιξή τους καθώς τα εργαστήρια συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά.

Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν στις 11 Ιουνίου (βιβλιοθήκη 40 Εκκλησιών, Γ. Βιζυηνού 57), στις 18 Ιουνίου (βιβλιοθήκη Χαριλάου, Στεφάνου Νούκα & Νικάνορος 3), στις 25 Ιουνίου (βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως, Κωνσταντινουπόλεως 45). Τα έργα θα εκτίθενται μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του τμήματος περιφερειακών βιβλιοθηκών θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Βασίλη Γεώργογλου, την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στην περιφερειακή βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας, με θέμα: "Ένα σύντομο ταξίδι στην Ελλάδα αρχίζει…".

Αφορμή για το θέμα της έκθεσης, ήταν η βράβευση του Βασίλη Γεώργογλου στο διαγωνισμό ζωγραφικής του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας-Θράκης (ΛΕΜΜ-Θ.).

Στα έργα αυτής της έκθεσης αναδεικνύονται παραδοσιακές φορεσιές, παραδοσιακά μνημεία, τοπία και προορισμοί της πατρίδας μας. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 25 Ιουνίου.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια: