9 Ιουν 2010

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Τα αντικρουόμενα συμφέροντα των εκδοτών, που μοιράζονται σε σωματεία και «ομάδες», η διάσπαση και η αδυναμία συνεννόησης για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν στον χώρο του βιβλίου επιβεβαιώθηκαν και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ) με θέμα τις εξελίξεις στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, τις εκθέσεις βιβλίου και την κρίση στον εκδοτικό κλάδο.

«Στο 20% εκτιμάται η πτώση των πωλήσεων φέτος» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒΑ κ. Λουκάς Ρινόπουλος , χωρίς να μπορεί να δώσει ακριβή στατιστικά στοιχεία, η συλλογή των οποίων είναι, όπως σημείωσε, αρμοδιότητα του ΕΚΕΒΙ. Σε ερώτηση του «Βήματος» αν οι εκδότες είναι πρόθυμοι να κοινοποιήσουν τις πωλήσεις τους στο ΕΚΕΒΙ ο ίδιος απάντησε ότι αυτό δεν τους έχει ζητηθεί. «Στοιχεία πωλήσεων που είχαν ζητηθεί από ερευνητή στο παρελθόν για την εκπόνηση στατιστικής έρευνας δόθηκαν από όσους εκδότες ήθελαν» μας είπε.

«Οι εκδότες μετακυλίουν τις ευθύνες τους στο ΕΚΕΒΙ» πρόσθεσε η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ κυρία Κατρίν Βελισσάρη, η οποία συμπλήρωσε ότι θα πρέπει πρώτα να ρυθμίσουν τα εσωτερικά τους και στη συνέχεια να αναλάβουν τη διοργάνωση της Διεθνούς Εκθεσης, ώστε οι περιορισμένοι πόροι του ΕΚΕΒΙ να κατανεμηθούν σε άλλες δράσεις. Το ΕΚΕΒΙ απευθύνει μέσα στον Ιούνιο πρόσκληση σε όλα τα σωματεία του βιβλίου προκειμένου να συζητηθούν προτάσεις προς τον υπουργό Πολιτισμού. Επεται συνέχεια.


via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη