2 Ιουλ 2010

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ ΣΕ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΤΟΜΟ

Το Ιστορικό Αρχείο της Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας περιέχει προεπαναστατικά, επαναστατικά και μετεπαναστατικά έγγραφα χειρόγραφα. image Το αξιόλογο αρχείο είναι του Νικόλαου Δημητρακόπουλου και περιέχει επιστολές με υπογραφή του Ζαν Ζακ Ρουσό, του βασιλιά Οθωνα, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, των Αναγνώστη και Παναγιώτη Κανελλόπουλου, των Πάνου, Γενναίου και Μάρκου Κολοκοτρώνη, υλικό της οικογένειας Πλαπούτα, Πρακτικά της Πελοποννησιακής Γερουσίας και το αρχείο του Χαράλαμπου Χριστόπουλου.

Ολο αυτό το σπάνιο υλικό, το οποίο βρίσκεται πλέον ψηφιοποιημένο*, παρουσιάστηκε χθες σε ένα συλλεκτικό τόμο 2.500 αριθμημένων αντιτύπων στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

«Σήμερα η Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας μπαίνει στην ψηφιακή εποχή και στο παγκόσμιο δίκτυο ψηφιοποιημένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Ενα μοναδικό υλικό ανεκτίμητης αξίας, που μετρά 2 αιώνες, είναι διαθέσιμο πλέον ηλεκτρονικά σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, Μιχάλης Τσαμάζ, ο οποίος απένειμε τιμητικά τον πρώτο τόμο της συλλεκτικής έκδοσης στην υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου.

Η Cosmote συμμετείχε σε αυτή την πρωτοβουλία στο πλαίσιο του πολύπλευρου έργου στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών στην Πελοπόννησο, όταν η Βιβλιοθήκη και το εξαιρετικής σημασίας και αξίας περιεχόμενό της κινδύνεψαν με ολοκληρωτική καταστροφή.

ΔΕΙΤΕ επίσης προηγούμενη σχετική ανάρτηση μας με βίντεο: ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ

via

*UPDATE 4/6/10: Αν ο σύνδεσμος δεν σας οδηγεί στην ψηφιακή συλλογή της Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας αλλά σε σελίδα με login φόρμα, προσπαθήστε μέσω της πύλης http://publiclibs.ypepth.gr

3 σχόλια:

imwrong είπε...

το λινκ για τη βιβλιοθήκη είναι σωστό; Με πάει σ' ένα login. Υπάρχει περιορισμός στην πρόσβαση;

aikker είπε...

Δυστυχώς είναι ...σωστό! :(
Και δεν υπάρχει περιορισμός στην πρόσβαση!
Άλλες φορές δουλεύει, άλλες όχι βγάζοντας σε Login φόρμα! (αυτό είναι ομολογουμένως ...θαύμα -δεν ξέρω πώς συμβαίνει!!!)
Ελπίζω να το φτιάξουν σύντομα - δοκιμάστε και από εδώ http://publiclibs.ypepth.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=17& - αλλά δεν σας εγγυώμαι ότι θα δουλέψει...

imwrong είπε...

:-(

Σκεφτόμουν να σχολιάσω το άρθρο της ελευθεροτυπίας (προφανής αντιγραφή δελτίου τύπου, φυσικά), το οποίο αναφέρεται σ' έναν διαδικτυακό τόπο χωρίς να δίνει τη διεύθυνσή του.

Αλλά τι να πει κανείς, αν αυτός ο διαδικτυακός τόπος δεν λειτουργεί καν!

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη