3 Ιουλ 2010

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΙΝ.ΕΠ.;

image Μεγάλο κενό ή τουλάχιστον μεγάλη αναστάτωση θα δημιουργηθεί στην κατάρτιση και επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στην Τ.Α. μέσα από τα προγράμματα  του ΕΚΔΔΑ. Στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», που πρόσφατα ψηφίσθηκε, προβλέπεται η κατάργηση των Περιφερειακών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης, πλην του ΠΙΝΕΠ Θεσσαλονίκης, από 1/1/2011 και λήξη των αποσπάσεων των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτά στις 30/6/2010.

Τώρα καταργείται και ο Τομέας Πολιτισμού του ΙΝ.ΕΠ. στο πλαίσο αναδιάρθρωσης του ΕΚΔΔΑ! Ο πολιτισμός είναι πάντα το πρώτο θύμα που συρρικνώνεται και ψαλιδίζεται πολύ εύκολα κατά τη λήψη αποφάσεων, γιατί δεν δημιουργεί αξία που κατανοεί η αγορά αλλά ΥΠΕΡΑΞΙΑ που δεν μπορεί ποτέ να μετρηθεί και να γίνει αντιληπτή και κατανοητή με οικονομικούς όρους.

Αν θυμάστε τα προγράμματα για βιβλιοθηκονόμους ήταν αρμοδιότητα αυτού του τομέα, του Τομέα Πολιτισμού του ΙΝ.ΕΠ. Θα σταματήσουν άραγε τελείως ή θα ενταχθούν σε άλλους τομείς; smile_eyeroll

1 σχόλιο:

9th High School Library είπε...

Στα λόγια μιλούν για την αναγκαιότητα της επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων... στην πράξη καταργούνται τα Π.ΙΝ.ΕΠ του ΕΚΔΔΑ.
Τραγικό.

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη