28 Ιουλ 2010

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ & ΕΦΗΒΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

image Ερώτηση προς την Υπουργό  Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα  Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε η βουλευτής Έβρου κα Όλγα Ρενταρή με θέμα Συνέχιση ή μη της λειτουργίας της παιδικής και εφηβικής βιβλιοθήκης Φερών.
Στο δήμο Φερών λειτουργεί από το 1983 μία, από τις 28 συνολικά ανά την Ελλάδα,  παιδική και Εφηβική βιβλιοθήκη, η οποία από το 1994 και μετά βρίσκεται στην δικαιοδοσία του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών (ΟΠΕΒ).
Όλα αυτά τα χρόνια οι βιβλιοθήκες αυτές πέρασαν διάφορες δύσκολες στιγμές (αφού ποτέ δεν υπήρξε ενιαία πολιτική για βιβλιοθήκες, πολιτισμό και παιδεία) από τους προκατόχους σας αλλά παρόλα αυτά κατάφερναν και επιβίωναν.


Οι τοπικοί  Δήμοι προσφέρουν το κτήριο και συμβάλουν  στα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας τους. Ο θεσμός αυτός αγαπήθηκε από την τοπική κοινωνία αφού αποτελεί ένα τρόπο διαφυγής από τα πολλά προβλήματα της καθημερινότητας κυρίως των νέων ανθρώπων.
Όπως είναι όμως γνωστό ο ΟΠΕΒ επί 7 χρόνια βρίσκετε σε κακή οικονομική κατάσταση και παραμένει χρεωμένος.
Τα τελευταία χρόνια οι βιβλιοθήκες αυτές μαραζώνουν και οι υπάλληλοι του Οργανισμού από της 2/3/2010 έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.
Θεωρώ ότι οι βιβλιοθήκες αυτές συμβάλουν στα μέγιστα στην επιμόρφωση των εφήβων και των νέων της περιοχής και ενισχύουν το ρόλο και τις αρχές λειτουργίας του νέου σχολείου σύμφωνα με το πλαίσιο που έχει θέσει το υπουργείο σας.
Ερωτάται η κα Υπουργός:
- Προτίθεστε να σταματήσετε το θεσμό του ΟΠΕΒ και οι βιβλιοθήκες αυτές θα περιέλθουν στην δικαιοδοσία των δήμων;
- Σκοπεύετε  να εφαρμόσετε πρακτικές στήριξης των βιβλιοθηκών μέσα στα πλαίσια του νέου σχολείου και τη ενίσχυση της αναγνωσιμότητας ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές;
Η Βουλευτής Έβρου ΠΑΣΟΚ
Όλγα Ρενταρή-Τέντε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη