28 Ιουλ 2010

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΞΑΝΑ

Η βιβλιοθήκη της Νέας Ερυθραίας ανοίγει ξανά τις πόρτες της για να υποδεχτεί τα παιδιά του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής. Η αγάπη των παιδιών, η εμπιστοσύνη τον γονιών και η ανταπόκριση του Δήμου στην επιθυμία των πολιτών συνέβαλαν στη μεταστέγαση της Βιβλιοθήκης, που φιλοξενείται στη Νέα Ερυθραία από το 1998.

Στο νέο, καλαίσθητο, φωτεινό και άνετο χώρο της Βιβλιοθήκης τα παιδιά μπορούν να ταξιδέψουν στον κόσμο της γνώσης μέσα από τους 5.500 τίτλους βιβλίων, να ακούσουν μουσική, να συμμετέχουν στα προγράμματα που παρουσιάζονται κάθε μήνα, να χαλαρώσουν ξεφυλλίζοντας βιβλία και περιοδικά, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, να βρουν πληροφορίες για τις σχολικές τους εργασίες.Τα παιδιά μπορούν να δανειστούν από τη Βιβλιοθήκη βιβλία για μία εβδομάδα.

Στη Βιβλιοθήκη προσφέρεται στα παιδιά η δυνατότητα  της πρόσβασης στη γνώση με ένα ευχάριστο, ελκυστικό όχι διδακτικό και καταναγκαστικό τρόπο. Τα παιδιά από 5 ετών έως έφηβοι, από όλες τις κοινωνικές τάξεις  και από διαφορετικές περιοχές μπορούν να γνωρίσουν τον κόσμο, την ποίηση, τη λογοτεχνία, την τέχνη  μέσα από τη συνεύρεση και τη συνεργασία. Για το λόγο αυτό η Βιβλιοθήκη αποτελεί χώρο κοινωνικοποίησης.

Σε καιρούς δύσκολους, όπου η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών έχει εισβάλει στη ζωή των παιδιών, η επαφή με το βιβλίο προσφέρει την αναψυχή, την ανάπτυξη της ερευνητικής διάθεσης και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης. Όλα αυτά καθιστούν τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης μια ποιοτική παροχή του Δήμου στην κοινωνία της πόλης -ιδιαίτερα στo πιο ευαίσθητο και ελπιδοφόρο μέρος του πληθυσμού της, τα παιδιά.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη Νέας Ερυθραίας ανήκει στον Οργανισμό Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, ο οποίος λειτουργεί 28 Βιβλιοθήκες στην Ελλάδα και επιχορηγείται από το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Η συγκεκριμένη Βιβλιοθήκη έχει χορηγό της The Search Foundation.

Επικοινωνία: Παιδική βιβλιοθήκη Δήμου Νέας Ερυθραίας - Σαράφη 6, Ν. Ερυθραία - τηλ.: 210 62.52.634

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο, 15.00 – 20.00

Υπεύθυνη από το Δήμο κ. Μαρία Μενδωνίδου, πρόεδρος Δ.Σ. Πνευματικού Κέντρου - τηλ.: 210 620.61.90

Υπεύθυνη λειτουργίας: κ. Κατερίνα Φρουζάκη

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη