3 Αυγ 2010

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Υποψίες για συνεννόηση στην τιμολόγηση των ηλεκτρονικών βιβλίων εγείρουν οι συμπτώσεις τιμών σε Amazon και Apple.

via http://www.aigoonline.com/wp-content/uploads/2010/02/hanwang-ebook-reader.jpgAmazon και AppleΟ υπουργός Δικαιοσύνης της αμερικανικής Πολιτείας του Κονέκτικατ τόνισε πως έχει ερωτήματα σχετικά με μία πιθανή συνεννόηση για τις τιμές των ηλεκτρονικών βιβλίων και ζήτησε στους γίγαντες των ηλεκτρονικών συστημάτων και πωλήσεων Apple και Amazon να απαντήσουν σε αυτά του τα ερωτήματα.

«Έπειτα από προκαταρκτική έρευνα, οι υπηρεσίες του υπουργού Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ ανακάλυψαν πως ήδη οι τιμές στους ηλεκτρονικούς τίτλους που προτείνονται από το Amazon (για τη συσκευή του Kindle), την Apple (για το iPad), και των Borders και Barnes and Noble (για τα Kobo, Libre και Nook) είναι ίδιες για πολλούς τίτλους στον κατάλογο των best sellers των Τimes της Νέας Υόρκης», τονίζεται στο ανακοινωθέν του υπουργείου.

«Οι συμφωνίες που κλείσθηκαν ανάμεσα στους εκδότες και την Amazon και την Apple αφορούν ταυτόσημες τιμές για πολλά ηλεκτρονικά βιβλία και μάλιστα τα πλέον δημοφιλή -γεγονός που δυνητικά στερεί ανταγωνιστικές τιμές από τους καταναλωτές», τονίζεται στο ίδιο κείμενο.

Σε αυτήν τη φάση έχουν κληθεί οι Amazon και Apple στο γραφείο του υπουργού για να συζητήσουν απλώς το θέμα. Μέχρι σήμερα δεν έχει κληθεί κανένας από τους εκδοτικούς οίκους που έχουν κλείσει τις συμφωνίες (Macmillan, Simon & Schuster, Hachette, HarperCollins και Penguin).

Μέχρι την κυκλοφορία του iPad, η Amazon που ήταν σαφώς ο κυρίαρχος στην ηλεκτρονική αγορά του βιβλίου διέθετε την πλειονότητα των βιβλίων αυτών έναντι 9,99 δολαρίων, αγοράζοντας μαζικά τίτλους από τους εκδότες και διαθέτοντάς τους συχνά σε τιμές κάτω του κόστους.

Αφότου η Apple συνήψε νέες συμφωνίες για την τιμολόγηση με τους εκδότες, που είναι ελεύθεροι πλέον να καθορίζουν τις τιμές, οδήγησαν σε γενναία αύξηση των τιμών, που εκούσα-άκουσα η Amazon αναγκάσθηκε να ακολουθήσει.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη