28 Αυγ 2010

Έκθεση «You in Greece» στη Βιβλιοθήκη της Σαγκάης

ΕΚΘΕΣΗ "YOU IN GREECE" ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ Π. MIA έντυπη μαγιά άφησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στη χθεσινή του επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη της Σαγκάης, της δεύτερης μεγαλύτερης στην Κίνα. Ο υπουργός που βρίσκεται στην ασιατική χώρα με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «You in Greece», που πραγματοποιείται στη πλαίσιο της «Ελληνικής Εβδομάδας Τουρισμού» στην Κίνα, συναντήθηκε χθες στο κτίριο της βιβλιοθήκης με τον υποδιευθυντή της He Yi.

Αφορμή για αυτή τη συνάντηση ήταν η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού να δωρίσει στη βιβλιοθήκη της πόλης 137 βιβλία με αντικείμενο την ελληνική αρχαιολογία και τέχνη. Αυτές οι εκδόσεις θα δημιουργήσουν και το πρώτο ελληνικό τμήμα της βιβλιοθήκης.

Στον σεβασμό που τρέφουν οι Κινέζοι για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό αναφέρθηκε την ομιλία του ο He Yi. Επίσης εκθείασε το νέο πρόσωπο της σύγχρονης Αθήνας όπως αναδύθηκε μετά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόσθεσε ακόμα ότι μέσω της έκθεσης «You in Greece» οι επισκέπτες της βιβλιοθήκης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ακόμη καλύτερα την Ελλάδα.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη