22 Σεπ 2010

“Ημέρες Αμερικανικού Πολιτισμού” στη Βιβλιοθήκη της Ελληνοαμερικανικής ‘Ένωσης (27/9/10)

Οι Ημέρες Αμερικανικού Πολιτισμού είναι μια σειρά διαλέξεων για τον Αμερικανικό κινηματογράφο, την ποίηση, το θέατρο, την λογοτεχνία, την μουσική και τις νέες τεχνολογίες.

Αμερικανικές Γωνιές φιλοξενούνται σε έξι βιβλιοθήκες της Ελλάδος και αποτελούν λειτουργικό κομμάτι τους. Λογοτεχνικά κυρίως βιβλία αλλά και πληροφοριακό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καθώς και προγράμματα και εκδηλώσεις για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση συνιστούν την προσφορά και τη λειτουργία μιας Αμερικανικής Γωνιάς.

Οι Αμερικανικές Γωνιές πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία του Μορφωτικού Τμήματος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και των παρακάτω βιβλιοθηκών: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Κέρκυρας. Σπάρτης, Βιβλιοθήκη Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας, Βιβλιοθήκη Στέγης Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης " Κων/νος Μπένης", Βιβλιοθήκη Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

132e1b8c-e4c9-434a-a9a7-840dee1334f5

Η Αμερικανική Γωνιά της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης συμμετέχει με δύο ομιλίες στο πρόγραμμα Ημέρες Αμερικανικού Πολιτισμού την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, 2010, 19:00 – 20:00. (στη Βιβλιοθήκη της  Ελληνοαμερικανικής ‘Ένωσης, Μασσαλίας 22)

Θα μιλήσουν:

Catherine Rogers, Ηθοποιός και Θεατρική συγγραφέας,
Americans Perform America: How the Playwright’s World Becomes a Play.

Ντόρα Τσιμπούκη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, New York: An Autobiography or, How the “Big Apple” Saw Itself Through Its Fiction.

Οι ομιλίες θα είναι στη Αγγλική γλώσσα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.amcorners.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη