13 Σεπ 2010

Ημερίδα "Έργα ΕΛ/ΛΑΚ: Χρήσιμα για το Δημόσιο Τομέα" (29/9/10)

ΕΕΛ/ΛΑΚΗ Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνει Ημερίδα με θέμα "Έργα ΕΛ/ΛΑΚ: Χρήσιμα για το Δημόσιο Τομέα". Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 στην Αθήνα στο χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στο Αμφιθέατρο ”ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΖΕΡΒΑΣ”. Στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση έργων ΕΛ/ΛΑΚ που είναι χρήσιμα για το Δημόσιο Τομέα και η διάχυση της γνώσης και των νέων εξελίξεων.

Στην Ημερίδα όπου θα απευθύνει χαιρετισμούς ο Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Στέφανος Γκρίτζαλης θα γίνουν οι παρουσιάσεις των έργων Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού για το Δημόσιο Τομέα, από τον πρόσφατο Διαγωνισμό Ελληνοποίησης της ΕΕΛ/ΛΑΚ. Θα παρουσιαστούν έργα χρήσιμα για την Εκπαίδευση, όπως το OpenSIS για τη διαχείριση μαθητών και το Koha για τη διαχείριση σχολικής βιβλιοθήκης, αλλά και έργα χρήσιμα για τον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα όπως το Open-Realty, το Medical και το OrangeHRM. Τέλος θα υπάρξει συζήτηση με ανθρώπους από το χώρο του Ελεύθερου Λογισμικού και του Δημόσιου Τομέα με θέμα “Αξιοποίηση λύσεων ΕΛ/ΛΑΚ στον Δημόσιο Τομέα”.

Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα θα ενημερωθούν για τις δράσεις στα παρακάτω έργα:

Ελληνοποίηση Ολοκληρωμένου Συστήματος Αυτοματισμού Βιβλιοθήκης Koha

8601fddb-6c4f-4b94-bf15-a771f8480775Το KOHA θεωρείται το πρώτο σύστημα αυτοματοποίησης βιβλιοθηκών ανοιχτού κώδικα. Η ανάπτυξη του ξεκίνησε το 1999 από την Kapito Communications Ltd και πρωτοχρησιμοποιήθηκε από την βιβλιοθήκη Horowhenua Library Trust το 2000. Στην συνέχεια η ευθύνη για την περαιτέρω ανάπτυξης και συντήρηση “πέρασε” στην κοινότητα των πληροφορικών και βιβλιοθηκονόμων ανά το κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για το ΚΟΗΑ στην διεύθυνση http://koha-community.org/. Δείτε περισσότερα για τον εξελληνισμό .

Τοπικοποίηση του συστήματος ΟpenSIS για τη διαχείριση μαθητών

Εξελληνισμός των eXe και RELOAD

Προσαρμογή του Ubuntu για τα ελληνικά σχολεία

Ελληνοποίηση Πλατφόρμας Feng Office

Τοπικοποίηση του προγράμματος Medical

Εξελληνισμός Geonetwork open source

Τοπικοποίηση του Ubuntu Linux 10.04 (LTS)

Ελληνοποίηση Πλατφόρμας Talend Open Studio

Τοπικοποίηση του συστήματος OrangeHRM

Εξελληνισμός πολυγλωσσικού patch του Open-Realty®

Η ημερίδα θα κλείσει με panel που θα έχει θέμα “Αξιοποίηση λύσεων ΕΛ/ΛΑΚ στον Δημόσιο Τομέα”

Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφούν δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην Ημερίδα στο http://conf.ellak.gr/publicsector/ 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ημερίδα και το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να ενημερώνεστε από την  ιστοσελίδα http://conf.ellak.gr/publicsector/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη