18 Σεπ 2010

Συμπόσιο "H Europeana στην Ελλάδα: Προσθέτοντας Ελληνικό Πολιτιστικό Περιεχόμενο στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη" (19/10/10)

 75cf30e9-105c-4a86-a7ba-f46ca6f9db30

Ένα μήνυμα για όλα τα μέλη του Future Library

Αγαπητοί φίλες και φίλοι του Future Library, καθώς η 19η Οκτωβρίου πλησιάζει οι προετοιμασίες του Συμποσίου συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Το Συμπόσιο "H Europeana στην Ελλάδα: Προσθέτοντας Ελληνικό Πολιτιστικό Περιεχόμενο στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη" είναι μια ευκαιρία για να ενημερωθούμε για τις προκλήσεις που καλούμαστε να απαντήσουμε σήμερα ώστε να ψηφιοποιήσουμε και να συσσωρεύσουμε πολιτιστικό περιεχόμενο στη Europeana. Είναι όμως και μια ευκαιρία να γνωριστούμε, να επικοινωνήσουμε, να δικτυωθούμε και να μεγαλώσουμε τη πολιτιστική μας κοινότητα.

Το πρόγραμμα με τους προσκεκλημένους ομιλητές έχει ολοκληρωθεί (για το πρώτο και το δεύτερο μέρος). Μπορείτε να δείτε εδώ το προφίλ του κάθε ομιλητή καθώς και τη περίληψη της κάθε παρουσίασης.

- Το πρώτο μέρος του Συμποσίου: θα ξεκινήσει με τον καλεσμένο μας από τη Europeana, Jonathan Purday. O Jonathan θα μας μιλήσει για την πλατφόρμα και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης. Οι επόμενοι δυο ομιλητές, ο Καθ. Σαράντος Καπιδάκης και ο Βαγγέλης Μπάνος, είναι εκπρόσωποι της ελληνικής ομάδας διαχείρισης του προγράμματος Europeana Local. Θα πάρετε μια καλή εικόνα για τον εθνικό συσσωρευτή και για το πώς ελληνικοί παροχείς πολιτιστικού περιεχομένου συνεργάζονται σήμερα με τη Europeana. O Rob Davies, επιστημονικός διαχειριστής του προγράμματος Europeana Local, θα κλείσει το πρώτο μέρος παρουσιάζοντας τη συνεισφορά περιεχομένου τοπικού ενδιαφέροντος (local and regional content) στη Europeana.

- Το δεύτερο μέρος του Συμποσίου: ξεκινάει με δυο καλεσμένους από συγγενικά ευρωπαϊκά προγράμματα.  Ο Δρ. Βασίλης Τζουβάρας θα μιλήσει για τη δράση του ΑΤΗΕΝΑ και ο Δρ. Δημήτρης Γαβρίλης θα μιλήσει για τη δράση του CARARE και για το πώς πολιτιστικό περιεχόμενο από την περιοχή της αρχαιολογίας και της αρχιτεκτονικής συγκεντρώνεται από τη Europeana. Η Mary Rowlatt θα  συνεχίσει με το πρόγραμμα AccessIT. Θα μιλήσει για συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δράσεις στην Ελλάδα, τη Σερβία και την Τουρκία και πώς αυτές βοηθάνε τοπικούς πολιτιστικούς οργανισμούς να ακολουθήσουν τις εξελίξεις της Europeana. Το δεύτερο μέρος θα κλείσει ο Adam Dudczak με "live" παρουσίαση του εκπαιδευτικού πακέτου που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος AccessIT.

Μείνετε συντονισμένοι με τη προετοιμασία του Συμποσίου καθώς τις επόμενες μέρες θα σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για:
- το Στρογγυλό Τραπέζι όπου και θα πραγματοποιηθεί ένας ανοιχτός διάλογος με τοποθετήσεις από τους ειδικούς αλλά και με ερωτήσεις και παρεμβάσεις από το κοινό.
- το "ανεπίσημο" κομμάτι την ημέρας, με συναντήσεις που θα οργανωθούν κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού μπουφέ ... από την ομάδα του futurelibrary και νέους εθελοντές. Περισσότερες πληροφορίες σύντομα!

Μη ξεχνάτε: 'Ώρα έναρξης: 9.20 π.μ. - 19 Οκτωβρίου 2010
Η είσοδος είναι ελέυθερη, αλλά με προτεραιότητα σε όσους προεγγραφούν.

Κάντε click εδώ και ενημερώστε για την παρουσία σας.

Το Συμπόσιο θα γίνει στη Βασ. Κωνσταντίνου 48 στην Αθήνα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (προσοχή ανανεωμένη τοποθεσία) στο Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας.

….περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη