3 Σεπ 2010

Το νέο Kindle διαβάζει comics

Ορίστε ένα τεχνικό χαρακτηριστικό που θα βάλει το Kindle στην ίδια κατηγορία με το iPad. Η αλήθεια είναι ότι οι δύο συσκευές διαφέρουν μεταξύ τους όσο η μέρα με τη νύχτα. Εντάξει, το iPad μπορεί να γίνει e-reader, αλλά η δυνατότητά του αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές που διαθέτει το συγκεκριμένο tablet. Το Kindle, από την άλλη, είναι ένα καθαρό e-reader και κάθε πτυχή του είναι κατασκευασμένη με γνώμονα τη βελτίωση της ανάγνωσης και μόνο.

Ακόμα κι έτσι όμως, το Kindle είχε κι αυτό τους περιορισμούς του ως e-reader (όπως και το iPad βέβαια) και ποτέ δεν φημίστηκε για τη δυνατότητά του να απεικονίζει comics, κάτι που το iPad μπορούσε να κάνει με μια πληθώρα εφαρμογών, έχοντας και το πλεονέκτημα της έγχρωμης οθόνης.

Όχι πλέον, όμως, χάρις σε ένα open source πρόγραμμα που ονομάζεται Mangle. Κάτι που σημαίνει ότι τα ασπρόμαυρα comics όπως η σειρά Scott Pilgrim και τα περισσότερα Manga έχουν όλες τις προδιαγραφές για να απεικονίζονται στο Kindle από την πρώτη κιόλας στιγμή. Το πρόγραμμα που δημιούργησε ο Alex Yatsov της εταιρείας FooSoft, πήρε το όνομά του από τη διασταύρωση του Manga και του Kindle.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη