6 Οκτ 2010

Το 6ο Συνέδριο Bookcrossing στη Λιβαδειά!

Για αρκετούς bookcrossers μπορεί να μην αποτελεί είδηση (“μια πολύ δυνατή έκπληξη”), αλλά για τους πολλούς σίγουρα ναι, ακόμη και για κάποιους νέους bookcrossers που εισχώρησαν δυναμικά στο team της Λιβαδειάς, χθες βράδι στις 8 στην επίσημη πλέον Ζώνη, στο Art Cafe Αστραδενή: Το 6ο Συνέδριο Bookcrossing στη Λιβαδειά το 2011! Και η επίσημη μασκώτ: ο βιβλιοποδαράκης με το σουβλάκι (Λιβαδειάς, παρακαλώ… τα άλλα είναι απλώς απομιμήσεις Whistling)!

Για πρώτη φορά σε event του Facebook είδα να υπάρχει τέτοια ποσοστιαία real ανταπόκριση! Πάνω από τους μισούς που δήλωσαν ότι θα έρθουν, ήρθαν! Ήταν μια πραγματικά πολύ ευχάριστη έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρυσι ήμασταν μόνο 4 άτομα, αλλά προφανώς καλή μαγιά ;)! Μέσα σε πολύ ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, με φίλους και μέχρι πριν λίγο γνωστούς (λίγο-πολύ όλοι γνωριζόμαστε με κάποιο τρόπο στη μικρή μας πόλη), δημιουργήθηκε μια εξαιρετική παρέα.

Το ράφι στήθηκε, τα τραπέζια γέμισαν από δεκάδες βιβλία, οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή, ο υπολογιστής με τη σελίδα του Bookcrossing στην πρώτη γραμμή με την Πόπη να ξεναγεί στις σελίδες του, η Αργυρώ να δείχνει το πως και το γιατί των αυτοκόλητων που συνοδεύουν τα βιβλία, άλλοι να ξεφυλλίζουν τα βιβλία που είχαν ήδη απελευθερωθεί από κάποια σκονισμένη βιβλιοθήκη, άλλοι να προσθέτουν και τα δικά τους βιβλία στο δρόμο προς ένα άγνωστο ταξίδι…. Μια γεμάτη και όμορφη βραδιά! Happy Παρά το ότι κάποιοι αποχώρησαν λίγο νωρίτερα απ’ ότι θάθελαν, αφού παραδίπλα στη Βιβλιοθήκη της πόλης είχε συνάντηση η Ομάδα Ανάγνωσης!

Και έπεται δυναμική συνέχεια, με πολλή δουλειά προφανώς: το 6ο Συνέδριο του Bookcrossing βρίσκεται μπροστά μας! ;)Winking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη