22 Οκτ 2010

Έκθεση «Ο Σοπέν στο Παρίσι: το ατελιέ του συνθέτη», στη Βιβλιοθήκη των Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σοπέν

«Ο Σοπέν στο Παρίσι: το ατελιέ του συνθέτη», είναι ο τίτλος έκθεσης που άρχισε στις 20/10/10 στο φουαγέ της Βιβλιοθήκης των Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ακουστικά, οπτικά και έντυπα ντοκουµέντα, καθώς και πίνακες µε θέµα το έργο του Σοπέν και τη ζωή του στο Παρίσι θα εκτίθενται εκεί, µε αφορµή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη του ροµαντισµού.

Η έκθεση, δηµιουργία της Cite de la Μusique και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας, οργανώνεται µε τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου και της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη». Είναι µια έκθεση που όλοι µπορούν να επισκεφθούν στις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.

Στην περίπτωση επισκέψεων σχο λείων θα γίνεται προβολή ενός DVD που θα εισάγει τα παιδιά στη ζωή του Σοπέν πριν από την έλευσή του στο Παρίσι, µε εικόνες και ηχητικά παραδείγµατα.

Οι υπόλοιποι επισκέπτες θα µπορούν να επεξεργάζονται το υλικό αυτό ιδιωτικά σε υπολογιστή. Η έκθεση συµπληρώνεται µε σπάνιο υλικό για τον Σοπέν που διαθέτει η Βιβλιοθήκη – κυρίως βιβλία και δίσκους – ενώ υπάρχει και ειδικό πρόγραµµα για πιο µικρά παιδιά.

Η έκθεση θα διαρκέσει µέχρι τις 10 Δεκεµβρίου και είναι ελεύθερη για το κοινό. Πληροφορίες για οµαδικές επισκέψεις σχολείων στο τηλ. 210-7282.553 και στο e-mail: library@megaron.gr .

ΙΝFΟ: Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη), Δευτέρα, Τρίτη, Πέµπτη, Παρασκευή: 10.00 - 16.45, Τετάρτη: 10.00 – 19.00.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη