23 Οκτ 2010

Να μην κλείσει η βιβλιοθήκη στη Μύκη

Να μην κλείσει η βιβλιοθήκη στην ΜύκηΟι οικονομικές ατασθαλίες του παρελθόντος που παρουσιάστηκαν στον Οργανισμό παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας κλείνει την μοναδική βιβλιοθήκη στη Μύκη όπου πομακόπουλα σύμφωνα με την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κυρία Δέσποινα Κοτόρνου μαθαίνουν τους Έλληνες συγγραφής και οργανώνουν θεατρικές παραστάσεις.

Σύμφωνα με την κ. Κοτόρνου το μέλλον της βιβλιοθήκης είναι αβέβαιο αφού η Υπουργός είναι αποφασισμένη ή να συμπτύξει τις 11 βιβλιοθήκες που υπάρχουν σε 11 αντίστοιχες περιοχές της Χώρας  όπου ζουν συμπολίτες μας που μειονεκτούν στην εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας. «Όλοι γνωρίζουν τις μαθησιακές δυσκολίες που υπάρχουν στον ορεινό όγκο σε ότι αφορά την Ελληνική γλώσσα» αναφέρει και τρέμει στην σκέψη ότι τα παιδιά στο χωριό Μύκη θα πάψουν να διαβάζουν ελληνικά. Υπάρχει ένα δέσιμο με τις μανάδες που φέρνουν τα παιδιά τους στην βιβλιοθήκη και συμμετέχουν και αυτές στην προσπάθεια να μάθουν τα παιδιά τους να διαβάζουν.

Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι όλων των βιβλιοθηκών πανελλήνια είναι σε επίσχεση εργασίας γιατί είναι  απλήρωτοι κοντά 11 μήνες. Παρ’ όλα αυτά όμως η κ. Κοτόρνου με δικά της έξοδα ανεβοκατεβαίνει στη Μύκη γιατί θεωρεί υποχρέωσή της να μην στερήσει από τα παιδιά το δικαίωμα της μάθησης.

Ζητά να μην κλείσει η βιβλιοθήκη.

Η κ. Κοτόρνου  διευκρινίζει  ότι αν κλείσει η βιβλιοθήκη μάλλον θα μεταταχτούν σε άλλες υπηρεσίες οι υπάλληλοι του Οργανισμού και έτσι δεν κινδυνεύει να μείνει άνεργη, αλλά η αγάπη της για αυτό που κάνει την κάνει να θέλει να μην κλείσει. Τόνισε, δε, ότι δεν έχει κανένα παράπονο από τον δήμαρχο Μύκης Αγγά Μουσταφά αφού σε ότι χρειαστεί της παραστέκεται.

Ο κ. Αγγα επιβεβαιώνει το γεγονός και αναφέρει ότι μετά τις εκλογές, αν βεβαίως εκλεγεί, θα προσπαθήσει να την κάνει δημοτική βιβλιοθήκη.

Είναι βέβαια γνωστό ότι σκληροπυρηνικοί κύκλοι της ορεινής περιοχής πιέζουν να κλείσει για τους γνωστούς και ευνόητους λόγους.

Σε συνομιλία μας με τον κ. Χαλόφτη, γραμματέα του βουλευτή Σωκράτη Ξυνίδη στο γραφείο της Ξάνθης, ο οποίος ενημέρωσε τον Υπουργό για το θέμα, είπε ότι η βιβλιοθήκη είναι προς αξιολόγηση για το προσφερόμενο έργο της και αμέσως μετά τις εκλογές θα γίνει προσπάθεια να μην κλείσει και να μεταφερθεί υπό την αιγίδα κάποιου άλλου τοπικού φορέα.

Written by  Παυλικιάνος Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη