27 Οκτ 2010

Το Kindle αποκτά δυνατότητα "δανεισμού βιβλίων"


Το Kindle μάλλον δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, όντας ο πιο επιτυχημένος e-Book Reader που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Η δημιουργός του, που τυγχάνει γνωστή και ως ένα από τα μεγαλύτερα online καταστήματα παγκοσμίως, Amazon, επιβεβαίωσε μια φήμη που είχε ακουστεί πριν λίγο καιρό, που ήθελε τους κατόχους Kindle να μπορούν να ανταλλάξουν βιβλία που είχαν αγοράσει.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα θα υλοποιηθεί ως εξής: κάθε e-Book θα μπορεί να δανειστεί μόνο μια φορά, και μόνο αν κάτι τέτοιο επιτρέπεται από τον εκδότη του, για μια περίοδο 14 ημερών. Όσο το e-Book θα είναι «δανεισμένο» σε κάποιον άλλο χρήστη, ο αρχικός αγοραστής του δεν θα μπορεί να το διαβάσει μέχρι να «του επιστραφεί» ή να περάσει το διάστημα του «δανεισμού».

Φανταζόμαστε πως τα παραπάνω δεν είναι 100% δεδομένα, και πως μάλλον ακριβώς όπως ένας εκδότης θα μπορεί να επιλέξει «αν θα είναι εφικτός ο δανεισμός ενός βιβλίου του», ίσως να υπάρχει και δυνατότητα ορισμού διαφορετικού χρονικού ορίου για το δανεισμό.

via

Να ένας ακόμη λόγος να μη θέλω να αγοράσω kindle! 
Μήπως είναι καλύτερα να αλληλοδανείζονται οι αναγνώστες το ίδιο το kindle κι όχι τα ebooks; :p

2 σχόλια:

Michalis είπε...

Ο χρόνος δανεισμού δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει τις 14 μέρες.

9th High School Library είπε...

Xa, xa!

Άτακτη υποχώρηση της Amazon λόγω συναγωνισμού από την καλύτερη συσκευή nook της ανταγωνίστριάς της Barnes& Noble που επιτρέπει δανεισμό.

Προσωπικά δεν αγοράζω καμιά συσκευή με DRM, ούτε ηλ. βιβλίο με περιορισμούς, οποιασδήποτε εταιρίας που δεν προστατεύει τα δικαιώματα του ΑΓΟΡΑΣΤΗ/ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ.

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη