19 Νοε 2010

Νέα ιστοσελίδα από τη Βιβλιοθήκη Σερρών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στην προσπάθειά της για ακόμα καλύτερη παρουσία στο διαδίκτυο προχώρησε σε μια ριζική ανανέωση της ιστοσελίδας της με σκοπό να διευκολύνει περισσότερο τους επισκέπτες στην αναζήτηση διάφορων πληροφοριών αλλά και να της προσδώσει μια μοντέρνα και πιο ελκυστική προς τον χρήστη όψη.

Το δύσκολο και χρονοβόρο αυτό έργο ανέλαβε και ολοκλήρωσε ο συνεργάτης της Βιβλιοθήκης εκπαιδευτικός κ. Αθανάσιος Αθανασιάδης.

Η νέα ιστοσελίδα μας εμπλουτίστηκε με καινούργιες ενότητες έτσι ώστε αυτοδίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί ως το πολιτιστικό Portal του νομού Σερρών.

Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν πληροφορίες και ενδιαφέροντα θέματα για την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης και του νομού Σερρών που συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, on line πολιτιστικό περιοδικό παγκοσμίου ενδιαφέροντος και αφιερώματα σε πρόσωπα και συγγραφείς, διάφορες χρήσιμες συνδέσεις στο internet στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, δωρεάν παροχή Φ.Ε.Κ. στους ενδιαφερόμενους και πλήθος άλλων πληροφοριών και υπηρεσιών. Ακόμη δίνεται η δυνατότητα σε σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, υπηρεσίες και άλλους φορείς να προβάλλουν τις εκδηλώσεις τους μέσα από το site της Βιβλιοθήκης.

Τέλος στη νέα αναβαθμισμένη ιστοσελίδα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών αξιοποιούμε όλα τα κοινωνικά δίκτυα με σκοπό να προσεγγίσουμε τους νέους δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους χιλιάδες φίλους της να έχουν άμεση πληροφόρηση για πλήθος θεμάτων που τους ενδιαφέρουν.

  1. Η σελίδα της Βιβλιοθήκης στο facebook: http://www.facebook.com/pages/Serrai-Greece/BIBLIOTHEKE-SERRON/190884051866 έχει 2.900 φίλους και μέσα από αυτή προβάλλονται τα νέα βιβλία οι συγγραφείς, ενδιαφέροντα θέματα, ρητά, κινηματογραφικές προτάσεις και εκδηλώσεις της βιβλιοθήκης.
  2. Η σελίδα Ι love Serres: http://www.facebook.com/pages/I-Serres/64790044574 ενημερώνει τους 12.295 φίλους της για τα Πολιτιστικά Δρώμενα στο Νομό Σερρών.
  3. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών υποστηρίζει τα παρακάτω πέντε Blogs

3.1 Blog Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών: http://serrelib.blogspot.com/ ενημερώνει τους φίλους της για τις εκδηλώσεις της.

3.2 Λογοτεχνικά Blogs: http://biblio-blogs.blogspot.com/ ο αναγνώστης μπορεί να βρει άρθρα από 53 Λογοτεχνικά Blogs.

3.3 Το Vivlio-blogs: http://vivlio-blogs.blogspot.com/ παρουσιάζει τους δημιουργούς των λογοτεχνικών blogs.

3.4 Νέα των Βιβλιοθηκών: http://librarygreece.blogspot.com/ ενημερώνει για τα Νέα και τις εκδηλώσεις των Βιβλιοθηκών.

3.5 Σερραϊκά Blogs: http://serres-news.blogspot.com/ περιλαμβάνει τίτλους ειδήσεων από Σερραϊκά Blogs.

Για να επισκεφτείτε την σελίδα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών εκτός από το www.serrelib.gr μπορείτε να τη βρείτε και στη διεύθυνση: www.serras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη