13 Δεκ 2010

5 Μαρτίου: Παγκόσμια Νύχτα Βιβλίου

Books_megalo_sizeΈνα εκατομμύριο βιβλία θα δοθούν δωρεάν στην Αγγλία και στην Ιρλανδία στις 5 Μαρτίου κατά την διάρκεια έναρξης της Παγκόσμιας Νύχτας Βιβλίου. Τουλάχιστον 20, 000 εθελοντές θα δώσουν 48 κόπιες από τα αγαπημένα τους βιβλία ενώ 40, 000 κόπιες θα μοιραστούν από τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Ανάμεσα στους διοργανωτές βρίσκονται μεγάλα ονόματα συγγραφέων όπως Ντέιμον Αλμπάρν, Ντέιμαν Χέρστ, Αντονι Γκόρμλει και Τζει. Κ. Ρόουλινγκ.
 
«Το να δώσεις ένα εκατομμύριο βιβλία σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους είναι πρωτόγνωρο και πάρα πολύ συναρπαστικό» δήλωσε ο πρόεδρος της εκδήλωσης Τζέιμι Μπάινγκ.
 
«Ένα βιβλίο μας επιτρέπει να κρατήσουμε την εμπειρία κάποιου στα χέρια μας και να την απορροφήσει το μυαλό μας»δήλωσε ο Άντονι Γκόρμλει και πρόσθεσε ότι «αυτή η εκπληκτική ιδέα το πραγματοποιεί».
 
Σύμφωνα με το BBC και τον καλλιτεχνικό συντάκτη Ουίλ Γκόμπερτζ, «η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν 'καλωσορίστηκε' παγκοσμίως αφού αρκετοί βιβλιοπώληδες αντέδρασαν με τους 'μεγάλους' εκδότες επειδή θα δωρίσουν βιβλία, τα οποία 'αγωνίζονται' να πουλήσουν».

Μερικά από τα βιβλία που βρίσκονται στη λίστα είναι των Άτγουντ «The Blind Assassin», Μπένετ «A Life Like Other People's», Νάιτζελ Σλέιτερ «Toast», «The Curious Incident of the Dog in the Night-Time» του Μάρκ Χάντον και το βραβευμένο βιβλίο του Γιάν Μάρτελ «Life of Pi».
via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη