2 Δεκ 2010

Αναταραχή εξαιτίας δανεισμού βιβλίου από ένστολο!

4e523b2b-df00-46a2-9401-cb3e02c1997cΜια ανεπιθύμητη έκπληξη περίμενε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όταν στο χώρο του Ιδρύματος είδαν να εισέρχονται δύο μοτοσυκλέτες της Ελληνκής Αστυνομίας (ΔΙΑΣ), με δύο ένστολους.

Τα δίκυκλα από την κεντρική πύλη της πανεπιστημιούπολης κατευθύνθηκαν στη Βιβλιοθήκη, όπου φέρεται ένας εκ των ένστολων να δανείστηκε ένα βιβλίο για τη σύζυγό του. Οι δύο αστυνομικοί αποχώρησαν χωρίς να προκληθούν επεισόδια. Ωστόσο ακολούθησε μεγάλη αναταραχή στο πανεπιστήμιο , καθώς οι φοιτητές συνέδεσαν το γεγονός με την κατάληψη που πραγματοποιείται στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών. Στη συνέχεια οι φοιτητές πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Η πρυτανεία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία:

- καταγγέλλει την παρουσία ένστολων αστυνομικών στο χώρο της πανεπιστημιούπολης για οποιοδήποτε λόγο που δεν προβλέπεται από το νόμο,

- εγγυάται την με κάθε νόμιμο τρόπο διαφύλαξη των ακαδημαϊκών ελευθεριών και του ακαδημαϊκού ασύλου,

Τέλος η Πρυτανεία ανακοίνωσε πως διερευνά το περιστατικό με τη συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας του πανεπιστημίου , για ενδεχόμενες περαιτέρω ενέργειες.

via Esos

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η παράνοια σε ολο της το μεγαλείο και απο τους πανεπιστημιακους καθηγητές: ειναι δυνατόν να ψάχνονται επειδή πήγε ενας ανθρωπος να δανειστεί βιβλία, με την στολή του ! αν ήταν στρατιωτικός, λιμενικός ή πυροσβέστης; πολλες μύγες τσιμπάνε τους πανεπιστημιακούς και το ασυλο τους.......

Afroditi Fragkou - Infoscience Addict είπε...

Χμ... ενδιαφέρον... Δηλαδή, προστατεύουμε τις ατομικές ελευθερίες μέσω του ασύλου και ταυτόχρονα, στερούμε μια πολύ βασική ελευθερία, αυτή της πρόσβασης στην πληροφορία ορίζοντας dress code?
Ενδιαφέρον μεν... αλλά μπερδεύτηκα!

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη