27 Δεκ 2010

Screensaver Wikipedia

Ένας διαφορετικός τρόπος να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας (λέμε τώρα…): το προγραμματάκι Screensaver Wikipedia που φορτώνει τυχαίες σελίδες, άρθρα από τη Wikipedia κάθε περίπου 20’’ ή περισσότερα, ανάλογα με τις ρυθμίσεις μας!

image

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του είναι

  • η δυνατότητα παραμετροποίησης του χρόνου εναλλαγής των σελίδων
  • η δυνατότητα ρύθμισης του χρόνου λήξης της λειτουργίας του (default 20’), με εμφάνιση κενής οθόνης πλέον
  • η δυνατότητα ρύθμισης αυτόματου εξαναγκασμού σε κλείσιμο των IE και Firefox ή άλλων προγράμματων που ήδη “τρέχουν”, εξασφαλίζοντας την πλήρη προστασία της ιδιωτικότητας του χρήστη, ενώ βρίσκεται μακριά από το pc. Μια λειτουργία πολύ χρήσιμη στην περίπτωση χρήσης δημόσιων υπολογιστών πχ σε βιβλιοθήκες, internet cafe.... Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που στους υπολογιστές των Κέντρων Πληροφόρησης των Βιβλιοθηκών μας οι αναγνώστες αποχωρούν χωρίς να έχουν κλείσει τον browser ή να μην έχουν “Έξοδο” (sign out) από τις διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες facebook, webmail κλπ.! Βορά ο λογαριασμός τους στον επόμενο χρήστη, εκτός αν είναι πολύ …τυχεροί!

Μειονέκτημα της εφαρμογής; το ότι εμφανίζει άρθρα μόνο από την αγγλόφωνη wikipedia! Επίσης, μην ξεχνάτε ότι για να λειτουργήσει και να είναι δυνατή η εναλλαγή των άρθρων προϋποθέτει να είστε συνδεδεμένοι online.

for windows only – προαπαιτείται η εγκατάσταση του Microsoft .net Framework 1.1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη