3 Ιαν 2011

Η επανάσταση του ανοιχτού λογισμικού


tvxs.gr | Η επανάσταση του ανοιχτού λογισμικού
Ανέβηκε από tvxorissinora.

Ήμουν στην Agenda 2000 κι ένας από τους ανθρώπους εκεί ήταν ο Craig Mundie, που είναι υψηλόβαθμος στη Microsoft, αντιπρόεδρος καταναλωτικών προϊόντων ή κάτι τέτοιο. Δεν τον είχα συναντήσει όταν τον πρωτοείδα από κοντά σε ένα ασανσέρ. Είδα το σήμα που φορούσε και του είπα: «Βλέπω δουλεύετε για την Microsoft». Με κοίταξε και απάντησε: «Α, ναι. Κι εσύ με τι ασχολείσαι;» Μου φάνηκε περιφρονητικός... Ξέρεις, το αρχέτυπο του κουστουμάτου που «εξετάζει» έναν ατημέλητο χάκερ... Κι έτσι τον κοίταξα έντονα και του είπα, «Είμαι ο χειρότερός σου εφιάλτης».

Eric Raymond

Το ντοκιμαντέρ του 2001 Revolution OS εξιστορεί την εικοσαετή ιστορία του GNU, του Linux και του ανοιχτού κώδικα. Κεντρικός πρωταγωνιστής ο εικονιζόμενος Richard Matthew Stallman, ιδρυτής του κινήματος ελεύθερου λογισμικού και ακτιβιστής υπέρ της ελεύθερης διακίνησής του.

Μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών καταγράφεται η πορεία του ελεύθερου λογισμικού, από την πρώτη ανταρσία ενάντια στη διοίκηση του διάσημου αμερικανικού τεχνολογικού ινστιτούτου MIT μέχρι τα σημερινά ελεύθερα προϊόντα της παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας - κώδικες μέσα από τους οποίους ενδεχομένως προβάλλεται το ντοκιμαντέρ αυτό στις οθόνες των αναγνωστών.

via

1 σχόλιο:

9th High School Library είπε...

Yπέροχο!
Όλα τα ιερά τέρατα του ελεύθερου λογισμικού, σε ένα χορταστικό βίντεο.

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη