18 Ιαν 2011

Ανοίγει για το κοινό η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησής της

Ανοίγει για το κοινό η βιβλιοθήκη του δήμου ΧανίωνΗ βιβλιοθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία στεγάζεται σε χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, σύντομα θα ανοίξει για το κοινό, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησής της. Αυτό επισημάνθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χανίων, Δημήτρη Λειψάκη, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.

Στην ίδια σύσκεψη έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα υψηλά επίπεδα τα οποία κινήθηκε η δραστηριότητα των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων κατά το έτος 2010.

Ειδικότερα, τη χρονιά που πέρασε, επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων 9.226 αναγνώστες και εγγράφηκαν 815 νέα μέλη.
Οι δανεισμοί εντός κι εκτός Βιβλιοθήκης έφτασαν τους 31.215, από τους οποίους οι 29.697 αφορούν σε έντυπο υλικό και οι 1.518 σε οπτικοακουστικό υλικό.

Χρήση του Διαδικτύου έγινε από 1.331 αναγνώστες.
Στη συλλογή προστέθηκαν 1.398 τόμοι νέων βιβλίων, 30 τόμοι περιοδικών, 50 τόμοι εφημερίδων και 345 τεμάχια οπτικοακουστικού υλικού.

Αντίστοιχα από την Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων, δανείστηκαν 18.013 τόμοι βιβλίων με εξωτερικό δανεισμό, εγγράφησαν 506 νέα μέλη και επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη 74 τμήματα σχολείων.

Στη συλλογή της προστέθηκαν με αγορά 540 τόμοι βιβλίων και 30 επιτραπέζια παιχνίδια.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη