12 Ιαν 2011

HowTo: Το ActiveX σε εναλλακτικούς browsers (Chrome, RockMelt, Firefox κλπ.)

Δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε “γλυτώσει” από μερικά “καλούδια” της Microsoft, αφού για παράδειγμα κάποιες ιστοσελίδες ή ενέργειες υποστηρίζονται μόνο από δικά της προϊόντα πχ τα στοιχεία ελέγχου ActiveX που υποστηρίζονται μόνο από τον Internet Explorer και όχι από τους άλλους browsers!

image

Η αλήθεια είναι ότι έχω εγκαταλείψει πολύ καιρό τώρα τον IE (αν και καμιά φορά χρησιμοποιώ τον AvantBrowser ή τον Maxthon που στηρίζονται στην τεχνολογία του ΙΕ)και δεν έχω καμία διάθεση να τον ξαναχρησιμοποιήσω! Οπότε αναγκάστηκα να ψάξω και να βρω μια λύση στο πρόβλημα υποστήριξης του ActiveX από τον Chrome και τον RockMellt που κυρίως χρησιμοποιώ. Και η λύση υπάρχει: Εγκατάσταση του Extension > IE Tab Classic !

(https://chrome.google.com/extensions/detail/miedgcmlgpmdagojnnbemlkgidepfjfi )

image

Να “τρέχει” δηλαδή ο Internet Explorer μέσα στον browser που προτιμούμε! Δείτε τη διεύθυνση που μεταφέρεται στη γραμμή διεύθυνσης του IE μέσα στον Chrome:

image

Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα και με το ActiveX! Μπορεί να αργεί λίγο η ψ`1περιήγηση λόγω του IE, αλλά η, προσωρινή έστω, δουλειά μας γίνεται! Smile 

Και φυσικά, μας λύνει τα χέρια και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που απαιτείται συμβατότητα και χρήση του Internet Explorer.

Για τον Firefox εγκαταστείστε το add-on IE Tab 2 (FF 3.6+)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη