4 Φεβ 2011

Θεματικές εκθέσεις στη Σχολική Βιβλιοθήκη του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων (3-28/2/11)

Δελτίο τύπου:

Θεματικές εκθέσεις στη Σχολική Βιβλιοθήκη του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων:

(από 3-2-2010 έως τέλος Φεβρουαρίου 2010 στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου, από τις 9.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ.)

clip_image002

Ως ζωντανός χώρος πολιτισμού, ενημέρωσης και αυτομόρφωσης η Σχολική βιβλιοθήκη του 2ου ΕΠΑΛ εκθέτει Βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό που αναφέρεται στη Γεωπονία, την Κηπουρική, την Αρχιτεκτονική και διαμόρφωση Κήπων. Τα Βιβλία και τα λευκώματα με θέμα τον κήπο, την αρχιτεκτονική τοπίου, τις καλλιέργειες στο αγρόκτημα και τις κηποτεχνικές εργασίες αποτελούν όαση δροσιάς, πηγή γνώσεων αλλά και χρωματική αρμονία για το βλέμμα.

clip_image004

Επίσης, παρουσιάζει το θέμα: «Η υγιεινή διατροφή: ένα από τα σημαντικότερα ζητούμενα της εποχής μας» . Βιβλία, λευκώματα και εκπαιδευτικό υλικό που αναφέρεται στη Μεσογειακή Διατροφή και τις βιολογικές καλλιέργειες.

Τέλος, εκθέτει βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό που αναφέρεται στην Τεχνολογία και τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Η χρήση της τεχνολογίας από το ανθρώπινο είδος ξεκίνησε με την μετατροπή των φυσικών πρώτων υλών σε απλά εργαλεία. Η προϊστορική ανακάλυψη της ικανότητας των ανθρώπων να ελέγχουν τη φωτιά αύξησε τις διαθέσιμες πηγές τροφής και η εφεύρεση του τροχού βοήθησε τους ανθρώπους να ταξιδεύουν και να ελέγχουν το περιβάλλον τους. Πρόσφατα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως η τυπογραφία, το τηλέφωνο και το Διαδίκτυο, έχουν περιορίσει τα φυσικά εμπόδια της επικοινωνίας και έχουν επιτρέψει στους ανθρώπουςι να αλληλεπιδρούν σε παγκόσμια κλίμακα.

Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την έκθεσή μας και να ενημερωθείτε σχετικά από την υπεύθυνη.

Με τιμή,

Η υπεύθυνη σχολικής βιβλιοθήκης του 2ου Ε.Π.Α.Λ. Τρικάλων

Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός

Ο διευθυντής του 2ου Ε.Π.Α.Λ. Τρικάλων, Νικόλαος Κωστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη