6 Φεβ 2011

Facebook Group “ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ - GREEK PUBLIC LIBRARIES”

image

Μια ομάδα κοινού ενδιαφέροντος με σκοπό την αλληλοενημέρωση, το διαμοιρασμό και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εργαζομένων στις ελληνικές δημόσιες βιβλιοθήκες.

Τα ανανεωμένα groups του Facebook με νέα χαρακτηριστικά και πλήρως επανασχεδιασμένα  παρέχουν πολύ ενδιαφέρον πλαίσιο συνεργασίας, αλληλεπίδρασης, άμεσης ενημέρωσης (notification & email massages) και συζητήσεων, ομαδικών συνομιλιών (chat rooms), δημιουργίας κειμένων που μπορούν να αναθεωρηθούν από τα μέλη κλπ., ενώ παραχωρείται μεγαλύτερος πλέον έλεγχος της ομάδας στα μέλη και όχι τόσο, όπως παλαιότερα, στον διαχειριστή του group.

Πρόσκληση προς τους συναδέλφους – υπαλλήλους Δημοσίων Βιβλιοθηκών - που είναι ήδη μέλη στο Facebook ή προτίθενται να γίνουν:

image
  • Μοιραστείτε, συνομιλήστε και ανταλλάξτε email με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας
  • Δημιουργήστε κοινόχρηστα έγγραφα για ένα κοινό θέμα
  • Μιλήστε σε πραγματικό χρόνο στα μέλη της ομάδας ή μπείτε στη συζήτηση αργότερα.
  • Στείλτε και λάβετε ενημερώσεις μέσω της διεύθυνσης email της ομάδας, όπως θα κάνατε σε οποιαδήποτε λίστα αλληλογραφίας.

Ομάδα “ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ - GREEK PUBLIC LIBRARIES”: κλειστή, όπου τα μέλη της εμφανίζονται δημόσια, αλλά το περιεχόμενο είναι ορατό (προς το παρόν[;]) μόνο στα μέλη του group,  και μόνο τα μέλη μπορούν να προσθέτουν φίλους στην ομάδα.

Tip: Αν γεμίζει το inbox σας με δημοσιεύσεις και σχόλια (είναι πραγματικά πολύ εκνευριστικό - σαν spam είναι βρε παιδί μου...), αλλά για να είστε πάντα ενημερωμένοι, κάντε τα παρακάτω από το "Επεξεργασία ρυθμίσεων" στη σελίδα του group:
α) επιλέξτε "Να ειδοποιούμαι όταν: Δημοσίευση ή σχόλια μέλους"
β) αποεπιλέξτε το "Ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο:"
γ) επιλέξτε "Να εμφανίζεται αυτή η ομάδα στην αρχική σελίδα: Πάντα"

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις νέες Ομάδες του Facebook ρίξτε μια ματιά εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη