13 Μαρ 2011

1,1 εκατομμύρια για το 1ο τεύχος του Spider-Man

Spider-Man Ένα τεύχος του αμερικανικού περιοδικού κόμικς Marvel στο οποίο ο Spider-Man κάνει την πρώτη εμφάνισή του, το 1962, έφτασε την τιμή του 1,1 εκατομμυρίου δολαρίων στη διάρκεια πλειστηριασμού στο Ίντερνετ, ανακοίνωσε ο οργανωτής της πώλησης. 

Το τεύχος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, και κόστιζε 12 σεντς όταν κυκλοφορούσε στα περίπτερα έχοντας στο εξώφυλλο τον Spider-Man στην πρώτη εμφάνισή του. 

Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσό που πληρώθηκε σε δημοπρασία για κόμικς. Το ρεκόρ του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων πέτυχε το 2010 ένα περιοδικό του 1938 στο οποίο έκανε το ντεμπούτο του ο Σούπερμαν, υπενθύμισε σε ανακοίνωσή του ο ιδρυτής της ιστοσελίδας πωλήσεων στο Ίντερνετ ComicConnect.com Στίβεν Φίσλερ. 

via

1 σχόλιο:

Θεόφιλος Γκίνης είπε...

Νομίζω πως πλέον τα κόμικς αποτελούν έργα τέχνης, καθώς διακρίνονται για τους σχεδιαστές τους, τους σεναριογράφους τους, τους χρωματιστές κλπ. αποκτώντας έτσι ιδιαίτερη αξία.
Αν οι βιβλιοθήκες εντάξουν κάποια κόμικς στην πληροφοριακή τους συλλογή θεωρώ πως θα έχουν ακόμη περισσότερη προσέλευση από νεαρό, και όχι μόνο, κόσμο.

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη