13 Μαρ 2011

Ο Ντένις ο Τρομερός... πάτησε τα 60!

Ποιος δεν έχει διασκεδάσεις με τις αταξίες του Ντένις και της παρέας του;

«Τι πληκτικός που θα ήταν ο κόσμος χωρίς όλους αυτούς τους Ντένις τους τρομερούς. 'Ησυχος, βέβαια, αλλά ...πληκτικός». Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά λόγια από την αυτοβιογραφία του «μπαμπά» του «Dennis the menace» με τίτλο:«Ο έμπορος του Ντένις του τρομερού»(1990)

Ο μικρός χάρτινος ήρωας του σκιτσογράφου Χάνκ Κέτσαμ, που τον εμπνεύστηκε από τον δικό του 4χρονο πιτσιρίκο, μεταφράστηκε σε 19 γλώσσες και ταξίδεψε σε...48 χώρες. 

Σαν σήμερα πριν από εξήντα χρόνια (12/3/1951) ο Ντένις έκανε την παρθενική του εμφάνιση σε 16 εφημερίδες των Ηνωμένων Πολιτειών. Πριν γίνει κόμικς ήταν παιδάκι και μάλιστα πολύ άτακτο. 

Ένα μεσημέρι, που ο ξανθούλης Ντένις αντί να πάρει τον υπνάκο του είχε προτιμήσει να διαλύσει το σπίτι του, η μητέρα του 'Αλις Κέτσαμ φώναξε:«your son is a menace» δηλαδή «ο γιός σου είναι απειλή». 

Έτσι απέκτησε για πάντα σάρκα και ....δύναμη στο χαρτί για να εμπνέει και άλλους «ζωηρούς» πιτσιρικάδες. 

Ο πραγματικός Ντένις μεγάλωσε και η σχέση του με τον πατέρα του, που έκανε άλλους δυο γάμους και απέκτησε δύο ακόμη παιδιά, εξελίχθηκε πολύ άσχημα. Ο Ντένις απομακρύνθηκε - μετά το διαζύγιο - από τον πατέρα του διατηρώντας μια ελάχιστη και τυπική επαφή. 

Μεγάλη όμως ήταν και η κινηματογραφική επιτυχία του Ντένις κυρίως με την πιο γνωστή μεταφορά του το 1993 από τον σκηνοθέτη Νίκ Κάστλ, με τον Γουόλτερ Ματάου στον ρόλο του κυρίου Τζορτζ Γουίλσον, ενός γκρινιάρη ηλικιωμένου γείτονα που ταλαιπωρείται από τον τρομερό Ντένις. 


Ο σκιτσογράφος Χανκ Κέτσαμ έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια, λόγω καρδιακής ανεπάρκειας και επιπλοκών ενός καρκίνου. Από τα τέλη του 1994 είχε σταματήσει να σχεδιάζει ο ίδιος το περίφημο κόμικς και επέβλεπε μια ομάδα σχεδιαστών και συγγραφέων.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών

Η φωνή των φίλων των ελληνικών βιβλιοθηκών
Facebook Group

Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη